Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia manageriază „Sistemul integrat al deşeurilor” Judeţul Constanţa îşi desemnează reprezentantul în ADI „Dobrogea” (document)

ro

14 Nov, 2016 00:00 2661 Marime text
Consilierii judeţeni sunt convocaţi astăzi în şedinţă extraordinară. Pe ordinea de zi figurează patru proiecte de hotărâre. Unul dintre ele face referire la desemnarea reprezentantului judeţului Constanţa în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Dobrogea”.
 
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea” a fost constituită în conformitate cu prevederile Legii Administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ale Legii Serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 246/2005.
 
Asociaţia s-a constituit ca persoană juridică de drept privat şi de utilitate publică, prin efectul Legii nr. 215/2001, republicată, prin derogare de la prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, cu modificările şi completările ulterioare, şi funcţionează pe baza statutului, conform Hotărârii Guvernului nr. 855/2008 pentru aprobarea actului constitutiv-cadru, şi a statutului-cadru ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară ce au ca obiect de activitate serviciile de utilităţi publice.
 
Din 2008, Consiliul Judeţean Constanţa a aprobat participarea judeţului Constanţa în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea”.
 
Până la această dată, la Asociaţie au aderat 62 de unităţi administrativ-teritoriale, judeţul Constanţa, două municipii, opt oraşe şi 51 de comune. Proiectul major al Asociaţiei este „Sistemul de management integrat al deşeurilor în judeţul Constanta”. În conformitate cu ultimele modificări ale Legii nr. 101/2006 privind serviciul de salubrizare a localităţilor, Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) este beneficiarul proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Constanţa”, în sensul că toate bunurile achiziţionate sau realizate prin intermediul proiectului vor fi în proprietatea CJC.
 
În calitate de beneficiar al proiectului, CJC este responsabil pentru gestionarea şi implementarea proiectului. În acest scop, prin HCJC nr. 159/15.05.2009, CJC a înfiinţat Unitatea de Implementare a Proiectului (UIP) pentru a asigura managementul proiectului în faza de pregătire şi de implementare. Conform Dispoziţiei preşedintelui CJC nr. 490/01.06.2010, a fost constituită echipa UIP, alcătuită din funcţionari publici din cadrul aparatului propriu al Consiliului Judeţean Constanţa.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza proiectul la care facem referire. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii