Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhitecta-şefă şi directorul financiar, pe lista reclamanţilor Angajaţii de la Primărie, la judecată cu şeful, pentru ajutorul de deces

ro

13 Sep, 2011 01:00 2174 Marime text
primarie_sindicat_greva_01.jpgDupă ce angajaţilor din cadrul administraţiei locale li s-au tăiat trei dintre sporurile care le aduceau venituri substanţiale - de vechime, de confidenţialitate şi de stabilitate - Curtea de Conturi susţinând că autoritatea locală le acordă ilegal, mai nou, acum acestora nu li se mai dă nici ajutorul de deces ori cel pentru boli incurabile

Beneficiile au fost tăiate de pe lista veniturilor angajaţilor de la primărie tot printr-o decizie a Curţii de Conturi.

primarie_sindicat_greva_02.jpgLa finele lunii august, pe rolul instanţei Tribunalului Constanţa, Sindicatul Liber al Salariaţilor din Administraţia Publică în calitate de reclamant a înregistrat dosarul nr. 11473/118/2011, care are ca obiect „completare dispozitiv", pârâţi în acest caz fiind atât primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, cât şi Consiliul Local al Municipiului Constanţa şi Municipiul Constanţa prin primar. Reclamanţii, pe lângă Sindicat ca şi autoritate reprezentativă a salariaţilor din administraţie, sunt toţi angajaţi ai Primăriei, aproximativ 650 de persoane, inclusiv din instituţiile subordonate Primăriei şi din SRL-ul SCIL Confort Urban. De pe lista acestora fac parte şi directorii Constantin Babuş - Direcţiei Administraţia Domeniului Public şi Privat, Marcela Frigioiu - Direcţia Financiar, Luiza-Elena Popa - arhitectul-şef al Primăriei, Ionuţ Pripişi - Direcţia Poliţiei Locale Constanţa, Constantin Racu - Direcţia Administraţie Publică Locală.

Potrivit unor reprezentanţi din cadrul Primăriei Constanţa, obiectul dosarului face referire la o acţiune anterioară, cu privire la anularea de către Curtea de Conturi, în urma controalelor efectuate, a ajutorului de deces sau a celui acordat în cazul bolilor incurabile.

Anul trecut, în tomnă, angajaţii Primăriei Constanţa au protestat în stradă, în fiecare dimineaţă, câteva zile consecutiv, faţă de reducerea cu 25% a venitului lunar, dar şi faţă de eliminarea a trei dintre sporurile cele mai consistente pe care aceştia le primeau. Instanţa le-a acordat mai apoi câştig de cauză în dosarul privind acordarea sporurilor în 2008 şi 2009, bani pe care aceştia trebuiau să-i returneze în urma deciziei Curţii de Conturi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii