Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANI îl consideră incompatibil Cum arată averea lui Stelian Gheorghe, primarul din Topraisar, care deţine zece tenuri (documente)

ro

18 Jul, 2013 00:00 8051 Marime text
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că o serie de foşti şi actuali primari şi viceprimari din judeţul Constanţa se află în stare de incompatibilitate „ca urmare a exercitării simultane de către aceştia atât a funcţiei de primar sau viceprimar, cât şi a calităţii de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor a societăţilor comerciale de interes local, contrar prevederilor legale care reglementează regimul juridic al incompatibilităţilor”. Sunt însă şi aleşi locali din judeţul Constanţa care au intrat în atenţia Agenţiei de Integritate pentru un presupus conflict de interese şi pentru o presupusă infracţiune de fals în declaraţii.

Aşa cum am anunţat, cotidianul ZIUA de Constanţa va prezenta, în fiecare ediţie, averea şi interesele acestor aleşi locali. Continuăm astăzi cu social democratul Stelian Gheorghe, primarul comunei Topraisar, aflat la al cincilea mandat. Conform declaraţiei de avere disponibile pe site-ul ANI, declaraţie completată pe 20 aprilie 2012, primarul din Topraisar deţine şase terenuri agricole şi patru terenuri intravilane, în Topraisar şi în alte localităţi, terenuri dobândite fie prin cumpărare, fie în urma unei moşteniri.
La capitolul „Clădiri”, Stelian Gheorghe se poate lăuda cu două apartamente, patru case de locuit şi un spaţiu comercial, situate în Topraisar şi Constanţa.
Cât despre bunuri mobile, în declaraţia de avere a lui Stelian Gheorghe figurează un autoturism Renault Symbol, un tractor U 650, e remorcă RC, un plug PP3, o semănătoare SUP 29 şi un „disc Kompaktor purtat”.
Şeful administraţiei publice locale din Topraisar are, la Procredit Bank, un cont curent în valoare de 46.770,11 lei. Nu are plasamente şi investiţii directe. În declaraţia sa de avere figurează, în schimb, un împrumut contractat în 2009 de o anume Aurelia Bălănescu, în valoare de 20.000 de euro.
În declaraţia lui Stelian Gheorghe, la capitolul „Cadouri” observăm două certificate de moştenitor pe numele soţiei sale, Ioana Gheorghe, în valoare de 30.000 de euro, respectiv 100.000 lei.
În calitate de primar, a încasat, în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, un salariu de 28.740 lei. Soţia sa, administrator la SC Cisagro SRL, a realizat un venit de 6.323 lei.
În aceeaşi declaraţie regăsim şi venituri rezultate din activităţi agricole: 47.605,31 lei încasaţi de primar de pe urma cultivării unui teren agricol proprietate personală. Cu aceeaşi sumă apare, în această rubrică, şi soţia sa, administrator al SC Cisagro SRL.
Aşa cum reiese din declaraţia de interese, primarul este preşedintele Organizaţiei Comunale PSD Topraisar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii