Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Am pus-o la cale când mă înţelegeam cu fostul ministru al Turismului" S-a inaugurat pasarela din Mamaia (Galerie foto)

ro

05 Jun, 2012 01:00 2410 Marime text

pasarela.jpg„Agrementul nu înseamnă numai noapte, cluburi şi distracţie. Agrementul înseamnă şi ziua. Turismul, în ziua de astăzi, nu mai este doar venitul la plajă şi statul la soare".

Aşa şi-a început primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, discursul pregătit pentru inaugurarea pasarelei din staţiunea Mamaia, pasarelă situată între hotelurile Flora şi Victoria. Edilul-şef a demonstrat, cu ocazia inaugurării, că nu se dezice de stilul extravagant în care obişnuieşte să-şi facă apariţia la evenimente. Iar de data aceasta nu a mai fost vorba doar de vestimentaţie - uniforme militare, bocanci, beretă roşie, sacouri în culorile curcubeului şi pantofi asortaţi -, ci şi de felul în care Mazăre a ajuns pe pasarelă: pe mare, cu o ambarcaţiune, „flancat" de şase fete, cărora edilul le-a pus în vedere să nu se dezlipească de el „cât sunt ăştia cu camerele" prezenţi.

Investiţie marca MDRT

Pasarela din Mamaia a fost realizată din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) (80%) şi din bugetul local (20%), valoarea totală a investiţiei ajungând la aproximativ 4,6 milioane de lei. Pasarela are o lungime de 420 de metri şi este finalizată de un debarcader. Interesant de remarcat este faptul că Mazăre a afirmat că proiectul a prins contur pe vremea Elenei Udrea, fostul ministrul al Turismului, acelaşi ministru PDL despre care, nu de puţine ori, primarul declara sus şi tare că nu ar susţine turismul de pe litoral, îndeosebi pe cel din Constanţa: „Am pus-o la cale această pasarelă şi am gândit-o în perioada în care mă înţelegeam cu fostul ministru al Turismului (n.r. Elena Udrea). Între timp, dumneaei nu mai este ministru".

Moda pasarelelor

De menţionat este că şeful administraţiei publice locale constănţene a anunţat că municipalitatea intenţionează să realizeze şi alte pasarele: „Această pasarelă este prima dintr-un număr de pasarele pe care le vom face pe ţărmul Mării Neagre. O să mai construim încă două în Mamaia, după care o să mai construim cu Ministerul Dezvoltării mai multe pasarele până în sudul litoralului", susţine Mazăre.

Un alt anunţ făcut ieri de primar a fost acela că are în vedere realizarea, prin intermediul unui proiect european, a mai multor insuliţe în Marea Neagră, în Mamaia şi în Constanţa. Fiecare insuliţă va fi în suprafaţă de aproximativ un hectar.

La eveniment au fost prezenţi şi Corina Martin, preşedintele ANAT, prefectul judeţului Constanţa, Bogdan Huţucă, deputatul Eduard Martin şi senatorul Nicolae Moga, dar şi directorul ABADL, Marian Mitrea. În acest context, reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa a declarat: „Ne aflăm în faţa unui obiectiv care, cu siguranţă, va deveni un punct de atracţie foarte popular, atât pentru constănţeni, dar mai ales pentru turişti".

În cursul acestei săptămâni, un vaporaş va efectua curse gratuite pentru constănţeni, dar şi pentru turişti. Vaporaşul va pleca de la debarcaderul pasarelei şi va ajunge până în Portul Tomis. Această cursă, tur-retur, va costa 35 de lei pentru adulţi, în vreme ce copiii vor plăti un preţ simbolic sau nu vor plăti deloc. Actuala ambarcaţiune se numeşte Kaptan M şi are o capacitate de 148 de pasageri.

„Nu rupe firul prieteniei"

Un proverb indian spune „Nu rupe firul prieteniei. Când îl vei lega la loc va avea nod". Mai mult sau mai puţin surprinzător, proiectul şi execuţia pasarelei au fost realizate de SC Petroconst SA, una dintre societăţile apropiate atât administraţiei publice locale, cât şi administraţiei judeţene. Directorul şi unul dintre administratorii SC Petroconst SA este Dumitru Cilibia. Cilibia este, de asemenea, asociat în Allclas SRL, alături de fostul viceprimar şi fost ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi. Acelaşi Cilibia este asociat şi în Aqualand SA, societatea care administrează parcul de distracţii Aqua Magic, printre fondatorii căreia s-a numărat controversatul Basarab Popa, cel despre care se spune că ar fi vărul primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii