Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aleşii locali vor să angajeze voluntari pentru degrevarea activităţii angajaţilor SPITVBL Constanţa (document)

ro

27 Aug, 2016 00:00 2689 Marime text
Unul dintre proiectele de hotărâre de pe masa aleşilor din şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa de la 31 august se referă la „Aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare a activităţii de voluntariat în cadrul Serviciului Public de Impozite, Taxe şi Alte Venituri ale Bugetului Local (SPITVBL)“. Proiectul a fost iniţiat de către primarul Constanţei, Decebal Făgădău. Conform proiectului de hotărâre, voluntarii vor fi selectaţi şi recrutaţi de către Comisia privind desfăşurarea activităţii de voluntariat, în urma susţinerii unui interviu. De asemenea, voluntarii îşi vor desfăşura activitatea pe baza unui contract, încheiat cu SPITVBL Constanţa, neremunerat.

Ce activităţi vor întreprinde voluntarii 

Voluntarii vor asigura informarea şi consilierea contribuabililor, la sediul fiecărei agenţii fiscale, ajutând la descongestionarea ghişeelor. De asemenea, participanţii pot acumula cunoştinţe în domeniul fiscal şi îşi pot dezvolta, totodată, aptitudinile de comunicare directă în lucrul cu publicul. Voluntarii vor ajuta şi la sortarea cronologică şi arhivarea documentelor, vor intra în contact cu programul TelVerde şi vor asigura instalarea şi întreţinerea echipamentelor hardware şi software. Participanţii pot cunoaşte noi sisteme şi tehnici de lucru, specifice activităţii SPIT.
  
„Persoanele fizice pot participa la activităţile de voluntariat desfăşurate în folosul societăţii. Voluntariatul este un factor important în crearea unei pieţe europene competitive a muncii, şi totodată, în dezvoltarea educaţiei şi formării profesionale, precum şi pentru creşterea solidarităţii sociale”, se arată în referatul proiectului de hotărâre.
 
„Ne dorim extinderea conceptului de voluntariat prin conştientizarea constănţenilor cu privire la valoarea voluntariatului pentru comunitatea locală, la beneficiile la nivel industrial ale celor care se implică voluntar, la potenţialul voluntariatului ca formă de responsabilitate socială care poate fi asumată, atât la nivel individual, cât şi instituţional“, se precizează acelaşi referat.
 
Proiectul de hotărâre privind „Aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare a activităţii de voluntariat în cadrul Serviciului Public de Impozite, Taxe şi Alte Venituri ale Bugetului Local (SPITVBL)“ poate fi vizualizat în secţiunea „Documente”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii