Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:30 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aleşii locali decid mâine ce taxe şi impozite vor plăti constănţenii în 2017 (document)

ro

27 Dec, 2016 00:00 2616 Marime text
Şedinţa ordinară a Consiliului local al municipiului Constanţa bate la uşă, pe ordinea de zi figurând aproape 30 de proiecte de hotărâre, unele mai interesante decât altele.
 
Ultima şedinţă din 2016 a Consiliului local se va desfăşura mâine, 28 decembrie, începând cu ora 12.00, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ, acolo unde funcţionează Consiliul Judeţean Constanţa. Ordinea de zi cuprinde 27 de proiecte şi debutează cu aprobarea proceselor verbale ale următoarelor ședințe ale Consiliului local al municipiului Constanța: ședința ordinară din data de 29 noiembrie 2016, ședința extraordinară din data de 12 decembrie 2016 și ședința de îndată din data de 22 decembrie 2016.
 
Următorul proiect este interesant prin prisma faptului că are legătură cu declararea drept vacant a unui loc de consilier local, urmând ca în anul 2017 să fie ales un nou consilier local. Se continuă şirul proiectelor interesante, cel de-al treilea fiind legat de aprobarea Contractului de credit în valoare de până la 100.000.000 lei, a Contractului de ipotecă pe venituri, precum și a Contractului privind contul de rezervă încheiate între municipiul Constanța și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).
 
Mâine se vor mai discuta aprobarea execuției bugetului local pe trimestrul III pe anul 2016 şi aprobarea prețului local de facturare a energiei termice furnizată în sistem centralizat începând cu data de 1 ianuarie 2017. În cadrul aceleiaşi şedinţe, va fi supus acordului consilierilor locali şi un proiect de hotărâre privind aprobarea planului de ocupare a funcţiilor publice din cadrul aparatului de specialitate al primarului pentru anul viitor. Astfel, în 2017, un număr maxim de 218 funcţii publice vacante vor fi ocupate prin recrutare, în timp ce 47 de funcţii publice ar fi putea fi reorganizate în vederea promovării.
 
Discuţiile de mâine vor viza şi modificarea HCL nr. 301/2016 pentru aprobarea numărului și cuantumului burselor aferente semestrului I al anului școlar 2016-2017 pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat.
 
Zi importantă pentru cei care au obținut performanțe deosebite la competițiile internaționale oficiale din a doua parte a anului 2016, deoarece se supune aprobării un proiect privind alocarea unei sume din bugetul local pentru premierea sportivilor constănțeni și a antrenorilor principali constănțeni din cadrul Clubului Sportiv „Farul” Constanța. Rămânând în domeniul sportiv, se va discuta şi modificarea HCL nr. 277/2016 privind alocarea unei sume din bugetul local pentru finanțarea activității sportive a Clubului Sportiv Farul Constanța în anul 2016.
 
Un proiect de hotărâre are legătură şi cu pensionarii din Constanţa. Astfel, mâine se va supune votului aprobarea închirierii unui spațiu aferent unui nou club pentru pensionari. De menţionat că două proiecte de hotărâre au legătură cu ANL, şi anume: repartizarea și schimbul unor spații de locuit construite de ANL în regim de închiriere din recuperări şi modificarea HCL nr. 209/2016 privind adoptarea criteriilor pentru accesul la locuințele construite prin programele ANL destinate închirierii, stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor, precum și repartizarea locuințelor pentru tineri.
 
Tot mâine, se va discuta aprobarea Regulamentului privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța, dar şi atribuirea de denumiri circulațiilor publice carosabile identificate în zona studiată prin PUZ zona Valu Traian - DN3.
 
De menţionat este şi proiectul privind retragerea din administrarea RADET Constanța, preluarea în administrarea Consiliului local al municipiului Constanța și transmiterea în administrarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța a imobilului Punct termic nr. 71. Mergând pe şirul proiectelor, îl amintim şi pe cel privind achiziția serviciilor de asistență și reprezentare juridică în vederea apărării intereselor municipiului Constanța prin Primar, Primarului municipiului Constanța, Consiliul local al municipiului Constanța, precum și ale Comisiei locale de aplicare a Legii nr. 18/1991, în fața instanțelor de judecată.
 
Totodată, va fi supus acordului consilierilor locali proiectul referitor la harta strategică de zgomot, dar și planul de acțiune pentru municipiul Constanţa. Ordinea de zi se încheie cu proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2017. Printre acestea, amintim: cuantumul taxelor şi impozitelor pe clădiri şi terenuri, cuantumul impozitelor pe mijloacele de transport, cuantumul impozitelor pe spectacole, cuantumul taxei de salubrizare, cuanutumul taxei de promovare a turismului în staţiunea Mamaia şi în Satul de vacanţă, precum şi cuantumul taxelor pentru eliberarea certficatelor, avizelor şi autorizaţiilor eliberate de Direcţia Urbanism din cadrul Primăriei Constanţa.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii