Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:33 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alei pietonale, piste de biciclişti, fântâni arteziene Primăria Năvodari investeşte peste un milion de lei în parcuri şi zone verzi

ro

07 Nov, 2013 00:00 4039 Marime text
Locuitorii din Năvodari se pot mândri că locuiesc într-un oraş curat, cu străzi asfaltate, cu parcări generoase, cu piaţete şi fântâni şi cu o administraţie publică care se îngrijeşte de toate acestea. În viitorul apropiat, primăria va demara şi lucrări de construcţie pentru noi parcuri şi zone verzi.
 

În acest sens, Primăria oraşului Năvodari anunţă organizarea şi desfăşurarea unei proceduri de achiziţii publice pentru atribuirea contactului „Lucrări de construcţii şi instalaţii pentru proiectul Parc de recreere în oraşul Năvodari”. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritara 1, Domeniul major de intervenţie 1.1. Potrivit anunţului 355403 / 05.11.2013, publicat pe SEAP, valoarea estimată a contractului este de 1.547.456,12 lei. Societăţile interesate pot depune ofertele de participare până pe data de 19 noiembrie, ora 8.30, urmând ca acestea să fie deschise pe data de 20 noiembrie, ora 11.00. Garanţia de participare pe care trebuie să o depună ofertanţii este de 30.000 lei. Obiectul contractului presupune reabilitarea a două parcuri existente şi realizarea a două parcuri noi care se vor dezvoltă la sudul celor doua existente, la Vest de bulevardul Năvodari (fost DJ226). Parcul de recreere s-a împărţit în 4 zone distincte: A, B, C şi D. Zona A va fi cuprinsa între intersecţia străzii Mării cu bulevardul Năvodari, până la intersecţia străzii Rândunelelor cu Bulevardul Năvodari. În această zonă există în prezent un parc, care va fi utilat cu noi spaţii de joacă, spatii de fitness urban, 9 foişoare de lemn, bănci, coşuri de gunoi, alei pietonale, piste pentru biciclişti, 2 parcări precum şi cu noi spaţii verzi gazonate, plantări de arbori şi arbuşti. Suprafaţa totală a zonei amenajate, respectiv zona A este de 16.490 mp. Spaţiile de joacă se vor realiza în 5 zone distincte: trei zone de nisip, o zonă-suprafaţă de gazon şi o zonă suprafaţă sintetica realizată din covor de poliuretan.
 
Locuri de joacă pentru copii şi mobilier urban nou
 
Zona B se afla la sud de parcul mai sus descris şi începe la sud de intersecţia străzii Rândunelelor cu bulevardul Năvodari. Şi în această zonă exista un parc, se numeşte parcul Ion Dobre. Şi acest parc va fi utilat cu un nou loc de joaca modern pentru copii. De asemenea se vor reface aleile pietonale existente, se vor înlocui bordurile deteriorate, se vor realiza gazonări şi plantari de arbori şi arbuşti şi se va utila cu mobilier urban nou. Suprafaţa totală a zonei amenajate va fi de 9.567mp. Zona C va avea o suprafaţă totală de 3.124mp. În zona C în prezent nu există nici o amenajare, fiind teren liber de orice construcţie, drept urmare prezenta investiţie îşi propune în această zonă realizarea unui parc modern, utilat cu toate cerinţele necesare unui spaţiu de agrement cum ar fi alei pietonale, piste de biciclişti, fântână arteziană, spaţiu de joacă pentru copii, teren de sport, zonă de odihnă cu gradene şi vegetaţie căţărătoare. Toate vor fi dotate cu mobilier urban constituit din bănci, mese, coşuri de gunoi, dar şi un foişor de lemn. Ultima zonă – zona D - se afla la Sud de zona C. Lucrările care se propun în această zona sunt realizarea de alei pietonale şi piste de biciclişti. Suprafaţă totală a parcului de recreere, însemnând suma suprafeţelor celor patru zone descrise mai sus, va fi de 48.575mp.
 
Responsabili de organizarea procedurii publice

Persoanele responsabile de organizarea şi atribuirea licitaţiei din cadrul Primăriei Năvodari sunt: Nicolae Matei - primar, Florin Chelaru - viceprimar, Petrică Adrian Constantin - şef Serviciu Achiziţii Publice - Management Programe, Viorica Tîrşoagă - secretarul oraşului, Margareta Mitran - director executiv, Neacşu Vasilica - director executiv ADPP, Răstoacă Liliana - director executiv Direcţia de Asistenţă Socială, Broască Luminiţa - şef Serviciu, Ciocan Georgiana - şef Birou, Tudorică Geta - şef Serviciu, Posăcianu Ionel - şef Serviciu, Dinicu Constantin - şef Serviciu, Săndulescu Mariana - director executiv, Mitran Marian Ştefania - şef birou, Lazăr Florian - director Poliţia Locală, Mihailă Gabriel - şef Serviciu Ordine şi Linişte Publică.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii