Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aeroportul Mihail Kogălniceanu, în atenţia Corpului de Control al Ministerului Transporturilor

ro

01 Oct, 2014 00:00 4136 Marime text
Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu (AIMK) a constituit, în ultimele luni, subiectul mai multor controverse. Mai nou însă, potrivit unor surse, instituţia ar fi intrat în atenţia Corpului de Control al Ministerului Transporturilor, condus de social-democratul Ioan Rus.
 
Potrivit declaraţiilor lui Cristian Fotu, liderul Sindicatului Independent din cadrul Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu, sindicatul pe care îl reprezintă a depus, la Ministerul Transporturilor, „o serie de documente cu privire la negocierea contractului colectiv de muncă şi la solicitările angajaţilor aeroportului, care cer aplicarea HG 871, mai exact un salariu minim majorat de la 840 de lei, atât cât este în prezent, la 900 de lei”. „Probabil că Ministerul Transporturilor va efectua, prin Corpul de Control, în urma sesizărilor sindicatului, un control la Aeroportul Mihail Kogălniceanu”, a menţionat Fotu.
Liderul Sindicatului Independent a declarat, de asemenea, că în cursul zilei de ieri membrii sindicatului s-au întâlnit, pentru o scurtă discuţie, cu directorul general al AIMK, Cristian Moldovanu. În acest context, sindicaliştii au solicitat conducerii instituţiei, mai exact Consiliului de Administraţie, prelungirea perioadei de negociere a contractului colectiv de muncă până vineri, 3 octombrie. Nu mai puţin important, Cristian Fotu a precizat că, ulterior finalizării negocierii contractului colectiv, este dezirabil ca, până pe 15 octombrie, să se termine şi negocierea individuală pentru fiecare angajat al aeroportului.

„Nu am nicio hârtie oficială legată de un control al Corpului de Control”

Contactat telefonic, Cristian Moldovanu, directorul general al AIMK, a declarat că nu poate nici să confirme, nici să infirme un control din partea Ministerului Transporturilor. „Nu am primit nicio hârtie oficială în acest sens”, a subliniat Moldovanu.
În ceea ce priveşte însă revendicările sindicaliştilor, directorul Aeroportului Mihail Kogălniceanu este de părere că acestea nu se susţin. „(n.r. Domnii) se află într-o gravă eroare. E vorba despre interpretarea hotărârii de guvern, dar trebuie citit şi Codul Muncii. Am oarecare reţineri legate de solicitările dumnealor. Ei vor măriri de prime şi sporuri suplimentare, dar actualul fond de salarii nu permite acest lucru”, explică Moldovanu.
Amintim că acest sindicat şi-a exprimat, în mai multe contexte, dezacordul faţă de deciziile de management ale conducerii AIMK.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • sindicat ??? 01 Oct, 2014 22:17 pai cand F si gasca lui luau cate 1.000.000.000 din buget nu se gandeau ca nu sunt bani??? Ce viteaz este acum. Bravo d-lui Moldovanu Cristian care vrea sa mai "taie" din banii acestui puturos. Felicitari d-le director - o parte din angajati va apreciaza daca reusiti sa reduceti drepturile acestor "sindicalisti"