Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AEP - proiect de instrucţiuni pentru organizarea şi desfăşurarea unitară a alegerilor locale parţiale din 5 noiembrie

ro

02 Oct, 2017 00:00 2447 Marime text
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a elaborat un proiect de instrucţiuni privind unele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea unitară a alegerilor locale parţiale pentru primari şi un consiliu local din data de 5 noiembrie, în scopul sprijinirii candidaţilor, a formaţiunilor politice, dar şi a organismelor electorale implicate. 

Potrivit AEP, instrucţiunile prevăd stabilirea, în baza elementelor prevăzute de lege, a modelului listei de candidaţi, a propunerii de candidatură, a declaraţiei de acceptare a candidaturii şi a declaraţiei de renunţare la candidatură. 

Totodată, în proiectul de instrucţiuni este precizată şi stabilirea unei proceduri de întocmire şi depunere a listelor de susţinători la birourile electorale de circumscripţie. 

AEP face precizări şi referitor la modelele buletinelor de vot, ale listelor electorale, ale ştampilelor şi modelul timbrului autocolant, ale certificatului doveditor al alegerii consilierilor şi primarilor, precum şi ale proceselor-verbale privind rezultatele votării. 

În proiectul de instrucţiuni se menţionează faptul că numerotarea circumscripţiilor comunale şi municipale utilizată la alegerile locale generale din anul 2016 se va aplica şi la alegerile locale parţiale din data de 5 noiembrie 2017. 

Proiectul de instrucţiuni a fost publicat la data de 28 septembrie, pe site-ul www.roaep.ro, la secţiunea Legislaţie electorală - Transparenţă decizională, şi poate fi consultat accesând linkul http://www.roaep.ro/legislatie/transparenta-decizionala/.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii