Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Stan - „Ne-am propus să recâştigăm turiştii din România" Techirghiolul, o alternativă în balneologia românească

ro

20 Apr, 2012 00:00 1507 Marime text
Techirghiol-AdrianStan1.jpgPrimăria Techirghiol a organizat ieri conferinţa de închidere a proiectului „Să redescoperim Techirghiolul", autoritatea locală finalizând astfel de ce-al treilea proiect cu finanţare europeană derulat în staţiune.

Primarul oraşului Techirghiol, Adrian Stan, a deschis conferinţa finală a proiectului cu finanţare europeană „Să redescoperim Techirghiolul" convins că obiectivul a fost atins. „Sunt convins că proiectul şi-a atins obiectivul. Când spun aceasta, mă bazez pe numărul mare de persoane, miniştri şi de alte personalităţi care au vizitat standul oraşului în cadrul celor patru târguri de turism la care am participat în decursul a 24 de luni. Cu toţii s-au bucurat că Techirghiolul apare la aceste târguri ca o alternativă în balneologia românească", a precizat Adrian Stan. Numărul mare de turişti prezenţi anul trecut la Zilele Oraşului, dar şi al celor care au participat la Festivalul de Umor „Scena lui Tănase" a constituit un alt argument pentru edil în formarea opiniei potrivit căreia proiectul şi-a atins obiectivele. Primarul a ţinut să reamintească faptul că pe scena festivalului au urcat actorii şi trupa de balet a Teatrului de Revistă condus de ilustrul Alexandru Arşinel. „Vom încerca să continuăm acest festival de-a lungul anilor, pentru turiştii din staţiune", a subliniat Adrian Stan, ţinând să menţioneze că festivalul se va desfăşura cel puţin timp de trei ani de zile de acum înainte. De asemenea, autoritatea locală va încerca pe cât posibil permanentizarea prezenţei la târgurile de turism în ideea promovării imaginii staţiunii Techirghiol. „Prin acest proiect european am urmărit promovarea localităţii şi readucerea acesteia în atenţia turiştilor, dar şi a opiniei publice naţionale", a afirmat Adrian Stan.

„Viitorul sanatoriu va fi un loc unde vor putea veni şi turişti europeni"

Şeful autorităţii locale a explicat că scopul proiectului a fost atragerea vechilor turişti, care au venit ani de-a rândul la Techirghiol, dar şi a unor noi categorii de turişti, cu vârsta de peste 45 de ani. Edilul-şef a precizat că turiştii pot fi convinşi să (re)vină în Techirghiol atât pentru curele medicale, cât şi pentru curele de relaxare spa. Atragerea turiştilor din străinătate la Techirghiol reprezintă un alt obiectiv al autorităţii locale. „Pentru început, ne-am propus să recâştigăm turiştii din România. Apoi ne vom îndrepta şi către turiştii din străinătate. Până în prezent am stat prost la capitolul cazare la nivel de cerinţe europene de peste trei stele. Sanatoriul care va fi deschis de către Casa Socială a Avocaţilor va fi un loc în care vor putea veni şi turiştii europeni", a declarat primarul Adrian Stan. Viitorul sună bine pentru staţiunea balneoclimaterică. Potrivit primarului Adrian Stan, Primăria oraşului a finalizat trei proiecte cu finanţare europeană. Autoritatea locală mai are în desfăşurare şase proiecte europene, iar un alt program se află în licitaţie publică. „Ne-am propus ca la sfârşitul celor zece proiecte, în cuantum de zece milioane de euro, localitatea să aibă un alt aspect şi să fie din ce în ce mai atractivă", a menţionat primarul Adrian Stan. Amintim că unul dintre proiecte prevede construcţia unui miniparc acvatic în staţiune. Amenajarea unei plaje face obiectul unui alt proiect cu finanţare europeană atras de autoritatea locală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii