Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administraţia locală din Constanţa caută parteneri în cadrul proiectului de reducere a sărăciei în cartierele CET - Medeea - Palas

ro

14 Apr, 2017 00:00 3455 Marime text
Administraţia locală de la nivelul municipiului Constanţa caută parteneri în cadrul Axei Prioritare 5 - Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunităţii. Obiectivele proiectului sunt reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunităţile marginalizate (romă şi non-romă) din oraşe cu peste 20.000 de locuitori, cu accent pe cele cu populaţie aparţinând minorităţii rome, prin implementarea de măsuri şi operaţiuni integrate.
 
În acest sens, Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Constanţa organizează concurs de selecţie parteneri pentru acest proiect.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă promovarea incluziunii sociale şi combaterea sărăciei în municipiul Constanţa - cartierele CET - Medeea - Palas. Principalele activităţi ale proiectului în această etapă sunt: înfiinţarea noului GAL conform cerinţelor pentru perioada de programare 2014 - 2020, delimitarea comunităţii marginalizate şi a teritoriului, inclusiv a zonei/zonelor urbane marginalizate; animarea partenerilor locali şi mobilizarea comunităţii marginalizate vizate; elaborarea listei indicative de intervenţii prin care GAL consideră că vor fi atinse obiectivele strategiei de dezvoltare locală. Activităţile care vor face obiectul prezentului parteneriat se vor desfăşura pe o perioadă de şase luni.
 
Participanţii la procedura de selecţie, denumiţi „parteneri“, vor detalia activităţile în care doresc să se implice. Organizaţiile interesate de acest parteneriat vor depune documentele solicitate, cu număr de înregistrare, la sediul Primăriei Constanţa. Cei interesaţi să participe la proiect vor menţiona în scrisoarea de intenţie activităţile-cadru ale proiectului în care doresc să se implice şi pentru care dispun de resursele materiale şi umane necesare. De asemenea, doritorii vor furniza o scurtă descriere a acţiunilor propuse în cadrul acestor activităţi, cu prezentarea aspectelor considerate de candidat esenţiale pentru obţinerea rezultatelor aşteptate şi atingerea obiectivelor. De asemenea, candidatul va preciza contribuţia sa în parteneriat şi plus-valoarea adusă proiectului.
 
În urma procedurii de selecţie a partenerilor, vor fi selectaţi un ONG şi un operator economic. Eventualele contestaţii se pot depune în ziua imediat următoare comunicării rezultatelor.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii