Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administraţia din comuna Tuzla a găsit soluţia pentru problema câinilor maidanezi (document)

ro

22 Oct, 2016 00:00 3091 Marime text
Consilierii locali ai comunei Tuzla din judeţul Constanţa sunt convocaţi în şedinţă ordinară în data de 24 octombrie. Pe ordinea de zi sunt mai multe proiecte care vor fi dezbătute, printre ele numărându-se aprobarea includerii localităţii Tuzla în parteneriatul Asociaţia Grup Local Dobrogea Sud, contractarea unei firme de ecarisaj şi atribuirea unui teren pentru stupi.
 
Tuzla a făcut parte şi în trecut din Asociaţia Grup Local Dobrogea Sud. Partenerii implicaţi în formarea Grupului sunt asociaţii de pescari, asociaţii de mediu preocupate de păstrarea nealterată a calităţii apelor şi a resurselor acvatice, instituţii de cercetare şi/sau educaţie, autorităţi publice locale şi judeţene, precum şi personalităţi ştiinţifice cu o vastă experienţă internaţională în activitatea de acvacultură şi pescuit, atât în apele interioare, cât şi la Marea Neagră.
 
„Am vrut să ieşim din parteneriat, am vrut să facem separat un proiect care să includă localităţile Costineşti, Eforie şi Tuzla, dar n-am reuşit fiindcă suntem prea mici, nu întruneam condiţiile necesare pentru a putea obţine proiecte. Am încercat noi să ne desprindem de ei, dar n-am avut succes şi ne-am întors în Asociaţie”, a declarat primarul Reşit Taner, pentru ZIUA de Constanţa.
 
Iniţiatorul proiectului de hotărâre privind aprobarea unui contract de achiziţie cu o societate specializată şi autorizată care să presteze servicii de ecarisaj pentru locuitorii comunei este chiar primarul Taner. Acesta susţine că problema câinilor fără stăpân afectează foarte mult traiul localnicilor, numărul maidanezilor fiind foarte ridicat.
 
„Avem foarte, foarte mari probleme cu câinii maidanezi. Toată lumea de la oraş îşi plasează câinii la noi în comună. Nu ştiu ce o să ne facem cu atât de mulţi câini fără stăpân. Am făcut proiectul pentru că mulţi se duc să-şi ia câinele înapoi, sub pretextul că doar ce a scăpat de la ei, dar nu plătesc nicio taxă. Numai ieri (n.r. 20 octombrie) am ridicat 100 de câini maidanezi,” a precizat gospodarul-şef.
 
Un alt proiect al primarului Reşit Taner este atribuirea gratuită a unei suprafeţe de teren în vederea amplasării vetrei de stupină. „Avem un cetăţean care are stupi şi datorită unei hotărâri de Guvern prin care Consiliul Local este obligat să-i dea teren, noi ne vom conforma,” susţine Taner.
 
În secţiunea „Documente” poate fi consultat convocatorul şedinţei Consiliului Local Tuzla.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii