Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzat de incompatibilitate Primarul din Castelu, Nicolae Anghel, dă în judecată ANI

ro

23 Jul, 2012 01:31 2310 Marime text
Anghel_Ani_-_Nicolae_Anghel_Castelu_004.jpgPe 20 iulie, pe rolul Curţii de Apel Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 958/362012, având ca obiect „anulare act administrativ, suspendare executare act administrativ", dosar în care, potrivit Portalului instanţelor de judecată, Nicolae Anghel, primarul comunei Castelu, are calitatea de reclamant, în timp ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pe cea de pârât.

La începutul acestei luni, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că, în urma procedurilor de evaluare, a constatat încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către şase primari constănţeni: Vasile Delicoti (Poarta Albă), Gheorghe Moldovan (Albeşti), Florin Mitroi (Valu lui Traian), Mugur Mitrana (23 August), Traian Cristea (Costineşti) şi Nicolae Anghel (Castelu). Amintim că ANI a luat această hotărâre ca urmare a faptului că cei şase şefi ai administraţiilor publice locale au fost concomitent, în mandatul 2008 - 2012, primari şi reprezentanţi ai unităţilor administrativ-teritoriale în AGA din cadrul SC RAJA SA. Încă de la momentul publicării deciziei ANI, primarii au anunţat că o vor ataca în instanţă pentru că nu este legitimă.

Anghel reacţionează

Pe 20 iulie, pe rolul Curţii de Apel Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 958/362012, având ca obiect „anulare act administrativ, suspendare executare act administrativ". Portalul instanţelor de judecată informează că primarul comunei Castelu, democrat-liberalul Nicolae Anghel, are calitatea de reclamant în acest dosar, iar ANI pe cea de pârât.

Conform Agenţiei Naţionale de Integritate, prin faptul că a fost concomitent, în mandatul 2008 - 2012, primar şi reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în Adunările Generale ale Acţionarilor în cadrul SC RAJA SA, Anghel a încălcat dispoziţiile articolului 87, alineatul 1, litera f din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

12 septembrie, primul termen

Precizăm că încă din ziua publicării deciziei ANI o parte dintre primarii acuzaţi de incompatibilitate au anunţat că vor ataca în instanţă hotărârea pentru că nici în perioada în care au fost reprezentanţii consiliilor locale în AGA, nici ulterior nu au obţinut venituri care să decurgă din această calitate.

Primul termen în acest dosar va fi pe data de 12 septembrie. De menţionat este că oricare va fi decizia Curţii de Apel aceasta va putea fi atacată la Curtea Supremă de Justiţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii