Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acoperământul Maicii Domnului prăznuit de comunitatea din IAS Nicolae Bălcescu

ro

01 Oct, 2012 01:00 2316 Marime text
nicolae_balcescu_-_viorel_balan.jpgComunitatea din IAS Nicolae Bălcescu sărbătoreşte, astăzi, hramul Bisericii Acoperământul Maicii Domnului.

Cu mic, cu mare localnicii se vor aduna la Biserica Acoperământul Maicii Domnului încă de la ora 08.00 pentru a participa la slujba dedicată hramului. Ca în fiecare an, credincioşii vor aduce rugăciuni de mulţumire Maicii Domnului şi vor asculta povaţa preoţilor de la finalul ceremoniei. Mai apoi, la orele prânzului, ei vor fi invitaţi în lăcaşul de cult la masa dată în cinstea acestei sărbători, la pregătirea căreia au participat toţi localnicii, fiecare după puţina sa. Aşa cum cer cutumele bisericeşti, cu o zi înainte de marea sărbătoare, gospodinele au gătit, pentru sănătatea celor ce le servesc, bucate alese, aşa că nici în acest an nu vor lipsi de la agape sarmalele, friptura şi dulciurile care vor fi sfinţite de preoţii bisericii. Pentru că este o sărbătoare a comunităţii, vor fi alături de credincioşi şi primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan, precum şi viceprimarul Nicolae Ciocănete, care au contribuit şi ei pentru ca ceremoniei să nu-i lipsească nimic din cele trebuincioase.

Biserica Acoperământul Maicii Domnului este o construcţie nouă ce şi-a deschis porţile în urmă cu câţiva ani. Primarul Viorel Bălan a precizat că până în primăvara anului viitor, lăcaşul de cult va avea şi o anexă cu bucătărie şi sala de mese, astfel încât hramul bisericii dar şi alte sărbători să poată fi pregătite şi găzduite în această încăpere.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii