Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A intrat sub „lupa” ANI Ce avere şi ce interese are Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna (documente)

ro

08 Jul, 2013 00:00 10193 Marime text
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, în cursul săptămânii trecute, că 22 de foşti şi actuali primari şi viceprimari din judeţul Constanţa se află în stare de incompatibilitate „ca urmare a exercitării simultane de către aceştia atât a funcţiei de primar sau viceprimar, cât şi a calităţii de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor a societăţilor comerciale de interes local, contrar prevederilor legale care reglementează regimul juridic al incompatibilităţilor”.

Aşa cum am anunţat, cotidianul ZIUA de Constanţa va prezenta, în fiecare ediţie, averea şi interesele acestor aleşi locali. Continuăm astăzi cu social democrata Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna. Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, completată pe 5 aprilie 2012 şi disponibilă pe site-ul ANI, Mariana Gâju deţine, în localitatea Cumpăna, un teren intravilan în suprafaţă de 1.200 metri pătraţi, dobândit prin moştenire, un teren intravilan de 800 metri pătraţi, dobândit prin cumpărare alături de Nicolae Gâju şi un teren agricol de 0,7 ha.

La capitolul clădiri, primarul din Cumpăna se poate lăuda cu două case de locuit, ambele deţinute împreună cu soţul său. În ceea ce priveşte bunurile mobile, Mariana Gâju deţine un autoturism Skoda Octavia şi un Renault Kangoo. Şefa administraţiei publice locale din Cumpăna nu are bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult a căror valoare depăşeşte 5.000 de euro.
Cât despre activele financiare, social democrata are un depozit bancar deschis în 2009, la CEC Banc, în valoare de 50.000 de lei. Pe de altă parte însă, Mariana Gâju are şi datorii. Este vorba despre un împrumut contractat de la OTP Bank Constanţa, în 2007, scadent în 2013, în valoare de 17.340 lei.

În anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, Mariana Gâju a realizat, în calitate de primar, un venit de 46.700 lei. În aceeaşi perioadă, soţul său, Nicolae Gâju, a încasat un venit de 30.500 lei de la Coop „Constructorul”.
Conform declaraţiei de interese, Mariana Gâju este preşedintele Filialei Judeţene Constanţa a Asociaţiei Comunelor din România (AcoR), dar şi prim-vicepreşedinte la nivel naţional al AcoR. Primarul din Cumpăna a fost, de asemenea, membru în Delegaţia României în Camera Puterilor Locale şi Regionale. O altă calitate ce figurează în declaraţia de interese din 2012 a Marianei Gâju este cea de delegat al României în Comisia Permanentă a Consiliului Europei - Strasbourg. Acesteia i se adaugă cea de membru în Consiliul Director al FALR.
Aşa cum reiese din declaraţie, Mariana Gâju este preşedintele Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Constanţa şi vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa.
Mariana Gâju se află la al patrulea mandat de primar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii