Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:56 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A doua zi de licitaţie pentru sectoarele de plajă Agenţii economici sunt optimişti în pragul noului sezon estival (Galerie foto)

ro

16 Mar, 2012 00:00 1862 Marime text
licitatieplaje.jpg5.000 de metri pătraţi de sectoare de plajă au fost scoşi le mezat de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. Cei cinci mii de metri pătraţi reprezintă 35% din suprafaţa plajelor litoralului românesc al Mării Negre.

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral organizează între 14 şi 18 martie licitaţie publică pentru transmiterea dreptului de folosinţă a plajei Mării Negre. Potrivit purtătorului de cuvânt al ABADL, Cătălin Anton, ca şi în anii trecuţi, cele mai căutat sunt plajele din staţiunea Mamaia, care de altfel sunt şi cele mai scumpe. Dacă în prima zi de licitaţie operatorii economici s-au declarat optimişti în ceea ce priveşte investiţia în sectoarele de plajă, ieri, unii dintre ei au precizat că ABADL a modificat condiţiile din caietul de sarcini.

„Anul trecut, cei care închiriau plaje trebuiau să aibă obligatoriu o maşină de curăţat plajele şi pubele de gunoi. Anul acesta nu mai trebuie să le ai. Noi am cumpărat anul trecut 5.000 de pubele de gunoi. Anul acesta nu mai sunt obligatorii. În ceea ce priveşte starea plajelor, Apele Române au mult de lucru", a declarat Petre Neagu, reprezentant al societăţii Romned Port Operator, administrată de afaceristul Sorin Greavu. Acesta a venit să liciteze pentru 7 subsectoare de plajă, situate între clubul Cleopatra şi Cazinou. Un alt operator economic, care a venit să liciteze pentru 3.200 de mp de plajă din zona restaurantului Azur, a menţionat că indiferent de cum arată acum plajele, turiştii trebuie să se simtă bine. „Plajele nu sunt încă pregătite, dar suntem optimişti că noul sezon estival va fi unul bun", a menţionat George Caraiorga, administratorul restaurantului Azur din staţiunea Mamaia. Reamintim că în Mamaia sunt disponibile porţiuni de plaje în zona hotelurilor Iaki, Selena, Comador, Casino, Sulina, Doina, Golden Palace, a teraselor Rainbow şi Paradis Holiday, în zona Pasarelei marine, a Casei de Piatră şi a discotecii Enigma. În Constanţa, agenţii economici pot închiria sectoare de plajă în zona Spitalului Militar, a Casei Căsătoriilor, zona Far şi pe plaja Modern. De asemenea, ABADL pune la dispoziţie sectoare de plajă din Eforie Nord (zona Belona, terasa Maria/ Royal, a Hotelului Vraja Mării, a solarui Efosan), pe cordonul Eforie Nord - Eforie Sud, la Eforie Sud, Tuzla, Olimp, Venus, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche. Responsabili de organizarea şi desfăşurarea licitaţiei sunt Rodica Vasile, Ana Maria Bălan, Livia Nicolau, Aurelian Caraiani şi Gelu Popescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii