Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A doua incompatibilitate pentru primarul de la Hârșova. Tudor Nădrag - „Niște trântori, pescuitori în ape tulburi“

ro

17 Dec, 2015 00:00 3938 Marime text
Ag
 
enția Naționalã de Integritate anunța ieri că a constatat faptul cã TUDOR NĂDRAG, primarul orașului Hârșova s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada iunie 2012 – noiembrie 2013, ca urmare a exercitãrii simultane a funcției de primar și a calitãții de membru în cadrul Consiliului de Administrație al Liceului Teoretic „Ioan Cotovu” Hârșova. ANI consideră că primarul orașului Hârșova a încãlcat prevederile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea 161/2003, potrivit cãruia „Funcția de primar [...] este incompatibilã cu [...] funcția de [...] membru al consiliului de administrație [...] precum și la instituțiile publice”.

Aceasta este a doua situație de incompatibilitate sesizată de ANI cu privire la edilul de la Hârșova. Un critic fervent al nearmonizării Legii nr 215/2001 a Administrației Publice Locale cu Legea 161/2003, cunoscută drept Legea ANI. Acesta mai are un dosar în instanță cu ANI, Nădrag făcând parte din „lotul “aleşilor locali constănţeni găsiți incompatibili pentru că au făcut parte din Adunarea Generală a Acţionarilor din cadrul RAJA SA.

„Sunt niște trântori, tăietori de frunză la câini, pescuitori în ape tulburi. S-a văzut când l-au persecutat timp de trei ani pe actualul președinte al României tot pentru o stare de incompatibilitate și în final s-a stabilit că nu era adevărat. Deci acest organism mănâncă banii statului degeaba“, a replicat primarul Tudor Nădrag pentru ZIUA de Constanța. „Și așa să fie, ce incompatibilitate să fie când un primar coordonează și se implică în rezolvarea problemelor principalei unități școlare din oraș, respectiv liceul Ioan Cotovu? O să mă judec cu ei să vedem dacă obțin același verdict ca și președintele Iohannis. Deocamdată aștept să fiu citat la Înalta Curte“, a adăugat Nădrag.

Potrivit ANI, „persoana [...] fațã de care s-a constatat [...] starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publicã [...] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcția ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcție eligibilã, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”, se mai arată în comunicatul ANI.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii