Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

90 de hectare din parc, „înghiţite“ de suprafaţa acvatică şi de mall Un consilier local îi cere primarului Făgădău să salveze parcul Tăbăcărie (document)

ro

20 Mar, 2017 00:00 10323 Marime text
Consilierul local municipal Mihaela Andrei a depus la secretariatul Consiliului Local expunerea de motive pentru proiectul de hotărâre privind amenajarea şi întreţinerea parcului Tăbăcărie (aleile, spaţiul verde, realizarea unui parc de aventură şi a unei tiroliene).
 
În expunerea de motive, consilierul local apreciază că, deşi parcul Tăbăcărie reprezintă cel mai important parc al municipiului Constanţa, acesta se degradează treptat şi chiar riscă să dispară.
 
„În prezent, municipiul Constanţa beneficiază de parcuri şi scuaruri, dar insuficiente ca suprafaţă, raportat la numărul de locuitori ai oraşului. În municipiul Constanţa, suprafaţa spaţiului verde este sub media pe cap de locuitor. Conform normelor Uniunii Europene, autorităţile publice au obligaţia de a asigura o suprafaţă cu spaţiu verde de minimum 26 mp/locuitor. Parcul public Tăbăcărie riscă să dispară, prin fărâmiţarea treptată a teritoriului său. Terenul nu este îngrijit corespunzător, vegetaţia este neîntreţinută pe zone întinse“, se precizează în expunerea de motive.
 
Consilierul municipal trage un semnal de alarmă şi în legătură cu degradarea aleilor, a trotuarelor de pe marginea lacului, a zonelor verzi aferente parcului şi mai ales cu privire la micşorarea zonei de acces a locuitorilor pentru recreere (din aproximativ 170 ha din suprafaţa parcului, 84 ha reprezintă suprafaţa acvatică, 4,3 ha reprezintă suprafaţa mallului etc.).
 
„Se impune ca suprafaţa rămasă să fie redată integral publicului (inclusiv zona parcului ce este învecinată cu bulevardul Mamaia), prin reamenajarea trotuarelor, a spaţiului verde, plantarea de flori, copaci, rulouri de gazon, refacerea podeţelor, a băncilor etc.), cât şi prin igienizarea acestuia“, se arată în motivarea propunerii proiectului de hotărâre de Consiliu Local privind amenajarea şi întreţinerea parcului Tăbăcărie.
 
Pentru a veni în sprijinul locuitorilor municipiului şi în vederea creşterii posibilităţilor de petrecere a timpului liber, în proiect se propune amenajarea unei zone de agrement tip aventura şi a unei tiroliene.
 
„Realizarea acestei investiţii va conduce la sporirea gradului de confort şi va oferi oportunitatea petrecerii timpului liber într-un mod civilizat şi agreabil“, se mai arată în expunerea de motive. Proiectul de HCLM şi expunerea de motive urmează să ajungă în dezbateri în comisii şi, dacă vor primi avizul acestora, în plenul Consiliului Local.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii