Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria montează camere video Infractorii, goniţi din Hârşova

ro

20 Apr, 2012 00:00 2297 Marime text
HarsovaprimarTudorNadrag005.jpgSediile şcolilor, al autorităţii locale şi ale celorlalte instituţii publice, dar şi principalele străzi din oraşul Hârşova vor fi permanent monitorizate

Primăria Hârşova a lansat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectul „Achiziţionarea şi instalarea de sisteme de supraveghere pentru creşterea siguranţei publice şi prevenirea criminalităţii". Proiectul finanţat cu bani europeni nerambursabili prevede instalarea a 127 de camere de supraveghere video. Potrivit şefului autorităţii locale, Tudor Nădrag, proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere", iar în zilele următoare va avea loc licitaţia publică pentru adjudecarea lucrării.

Harsovaprimaria01.jpgTudor Nădrag a precizat că până-n luna august camerele video vor fi montate. Valoarea investiţiei ce urmează să fie câştigată de unul dintre agenţii economici care se vor prezenta la licitaţie se ridică la suma de 3.500.000 de lei. Camerele video vor fi montate pe principalele edificii din oraş, urmând a fi monitorizate sediile primăriei, şcolilor, muzeelor şi tuturor instituţiilor publice. De asemenea, vor fi supravegheate şi principalele străzi din oraş. Obiectivele vor fi supravegheate de personalul din Primărie şi de cel de la Poliţa Locală desemnat în acest sens. Monitorizarea video va contribui la scăderea infracţionalităţii, care, potrivit edilului, a crescut în oraşul Hârşova odată cu criză financiară mondială, la fel ca şi-n celelalte oraşe din România, dar şi din toată Europa. „Preocuparea noastră pentru scăderea infracţionalităţii a fost în ultimii ani permanentă. În urmă cu doi ani am înfiinţat o structură de jandarmi în care lucrează zece persoane. Anul trecut, am pus bazele Poliţiei Locale, unde sunt încadraţi zece lucrători, de asemenea. Şi iată, astăzi (n.r. ieri), am reuşit să anunţăm lansarea unui alt proiect benefic pentru siguranţa cetăţeanului", a declarat primarul Tudor Nădrag. În viitorul apropiat, autoritatea locală va lansa un alt proiect privind instalarea unor panouri electronice informative în oraş. Panourile vor prezenta informaţii de interes pentru localnici, a precizat primarul Tudor Nădrag. Valoarea proiectului se ridică la suma de 1.500.000 de lei şi este finanţat tot prin Programul Operaţional Regional.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Harsovean 20 Apr, 2012 11:07 Camerele vor scadea infractionalitatea? Pe bune? De ce nu intervine nimeni cand sunt zeci de soferi fara permis la plimbare pe str. Vadului? De ce Politia asista la scandaluri ca si spectatori? De ce braconajul infloreste cu Politia TN si Politia de Frontiera? Rusine...camerele video nu vor face nimic...Angajatii primariei si Politia Locala, un ras...Cand a facut ceva Politia Locala celor care merita recompensati cu amenzi / zile de munca in folosul comunitatii?