Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

1.200 de cadouri de Paşti pentru localnici Construcţia grădiniţei din comuna Crucea, un proiect de suflet devenit realitate (galerie foto)

ro

06 Apr, 2015 00:00 1650 Marime text
Sărbătorile pascale sunt un bun prilej pentru a ne opri puţin din viteza la care ne obligă cotidianul şi a ne apropia de semeni. Fie că este vorba despre membrii familiei, fie că ne facem timp pentru a le întinde o mână de ajutor celor mai puţin norocoşi, darurile pe care le facem în această perioadă specială a anului au o semnificaţie aparte. Primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, s-a gândit întotdeauna la cei care nu au posibilităţi de a sărbători cu îndestulare Paştele. „Anul acesta, de Paşte, la fel ca în fiecare an, suntem aproape de locuitorii comunei noastre. Am primit şi o sponsorizare din partea unor investitori de pe raza comunei, care ne sprijină cu jumătate din numărul cadourilor de Paşte, iar cealaltă jumătate este asigurată de Primărie. Am dat deja o hotărâre de Consiliu Local în acest sens. Este vorba, în total, de aproximativ 1.200 de cadouri, care vor conţine ulei, făină, zahăr şi alte alimente foarte necesare pentru masa de Paşte“, a declarat primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi.

În altă ordine de idei, gospodarul-şef se declară mulţumit sufleteşte de faptul că, după mulţi ani în care a căutat soluţii şi a bătut la porţile mai multor ministere, în sfârşit, visul său prinde contur. Este vorba despre construcţia unei grădiniţe pentru cei mai mici locuitori ai comunei Crucea. Proiectul este extrem de necesar, deoarece, în prezent, actuala grădiniţă funcţionează în sediul unei şcoli vechi. Investiţia, realizată prin cofinanţare guvernamentală, ar fi trebuit să demareze încă de acum câţiva ani, însă piedici au fost multiple, astfel că abia de câteva luni constructorul a putut începe lucrarea. „În prezent, se lucrează într-un ritm destul de bun la construcţia grădiniţei. Licitaţia a fost organizată de către minister, iar câştigătoare a fost declarată o firmă din Brăila“, a afirmat primarul Gheorghe Frigioi. Noul sediu al instituţiei de învăţământ va fi unul care să satisfacă nevoile actuale ale comunităţii locale şi va cuprinde două săli de clasă, locuri de joacă, o sală pentru activităţi festive, un cabinet medical şi grupuri sanitare adecvate micuţilor. Potrivit proiectului, construcţia ar trebui să fie gata într-un an.

Nu în ultimul rând, şeful administraţiei publice locale spune că, înainte de Paşti, a primit un cadou neaşteptat de la Guvern. „Am primit 2 milioane de lei pentru cofinanţarea proiectelor demarate pe Ordonanţa 28 pentru continuarea lucrărilor de la reţeaua de apă şi canalizare în satele Gălbiori şi Stupina, a căror valoare totală ajunge la 9,4 milioane de lei“, a precizat primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii