Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Siguranţei şi Sănătăţii în Muncă, marcată la Petromidia (galerie foto)

ro

29 Apr, 2015 00:00 3240 Marime text
Rafinăria Petromidia Năvodari a marcat, ieri, Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, prin aniversarea a 30 de ani de la punerea în funcţiune a instalaţiei de cocsare de pe platforma industrială.
 
Momentul aniversar a marcat în special angajamentul companiei şi al angajaţilor faţă de siguranţa celor care lucrează în rafinărie, a partenerilor şi a comunităţii. De asemenea, toate operaţiunile de pe platforma industrială se derulează având obiectivul principal zero accidente. Alături de angajaţii Rafinăriei Petromidia, printre cei prezenţi s-au aflat Alexandru Nicolcioiu - Chief Production Officer KMG International, Yedil Utekov - directorul general al companiei Rompetrol Rafinare, Silvian Potlogea - manager şi Florin Bortoş - şef al instalaţiei de cocsare. Unul dintre puţinii oameni din KMG International care au fost alături de companie pentru mai mult de 35 de ani, Alexandru Nicolcioiu, a precizat că, în anul 1983, atunci când a fost înfiinţată instalaţia de cocsare, pe platformă funcţionau deja două instalaţii. „Singura care a rămas de atunci până azi este instalaţia de cocsare.

La început, nu avea dotările pe care le are acum, dar în urma investiţiilor realizate pentru rafinărie, pe lângă construcţia şi modernizarea unităţilor de producție, am reușit să aducem instalaţia de cocsare la parametrii actuali. Astăzi, avem una dintre cele mai moderne instalaţii de cocsare din această parte a Europei şi nu ne oprim aici“, a declarat Alexandru Nicolcioiu. Mult succes le-a urat angajaţilor care lucrează la instalaţia de cocsare şi directorul general Yedil Utekov. Totodată, angajaţii au primit în dar un tort imens, cu imaginea instalaţiei de cocsare. În august 2013, Rompetrol Rafinare a modernizat instalaţia de cocsare, în urma unei investiţii de aproximativ 53 de milioane de dolari. Având o capacitate de 1,17 milioane de tone pe an, această instalaţie asigură valorificarea superioară reziduului de vid provenit din instalaţia de distilare în vid, pentru obţinerea de produse finite precum gaze, benzină, motorină uşoară, motorină grea şi cocs.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii