Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Naţională a Greciei, celebrată de comunitatea elenă „Elpis“ din Constanţa

ro

19 Mar, 2015 00:00 3698 Marime text
Ziua Naţională a Greciei este sărbătorită, pe 25 martie, de grecii de pretutindeni. Odată cu Buna Vestire, grecii marchează eliberarea de sub ocupaţia otomană. Ca în fiecare an, comunitatea elenă „Elpis“ din Constanţa omagiază acest moment printr-o serie de evenimente. Astfel, pe 25 martie, începând cu ora 11.00, se va oficia o slujbă de pomenire a eroilor eleni martiri din perioada Revoluţiei de la 1821, slujbă care va avea loc la Biserica Greacă „Metamorfosis“ din Constanţa.

Sâmbătă, pe 21 martie, de la ora 17.00, la Casa de Cultură din Constanţa va avea loc tradiţionalul spectacol dedicat Zilei Greciei. Spectacolul va fi susţinut de ansambluri ale comunităţii elene, dar şi de invitaţi precum Ionuţ Galani & Band, ansamblul Asteria şi, în premieră, de ansamblul Olimpos al comunităţii elene din Galaţi.

De asemenea, grecii din Constanţa anunţă şi un flash mob, ce va fi organizat duminică, începând cu ora 14.00, în Piaţa Ovidiu. În acest context, vor fi puse în scenă dansuri tradiţionale greceşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii