Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Imnului National, marcata la Constanta

ro

29 Jul, 2009 03:09 1443 Marime text

Pe platoul din faţa Instituţiei Prefectului Judeţul Constanţa, astăzi va avea loc o ceremonie pentru a marca Ziua Imnului Naţional al României.

Ziua de 29 iulie a fost desemnată, în anul 1998, Ziua Imnului Naţional al României - „Deşteaptă-te, române!", ca simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848. Interzis de regimul totalitar, „Deşteaptă-te, române!" a fost ales imnul naţional al României, fiind consacrat prin Constituţia din anul 1991.

Acţiunea organizată astăzi, pe platoul din faţa Prefecturii, va începe la ora 10.00, cu intonarea imnului naţional şi înălţarea drapelului României. Cu acest prilej se va oficia o slujbă religioasă şi vor fi rostite scurte alocuţiuni despre istoricul şi simbolistica versurilor Imnului Naţional al României, precum şi semnificaţia sărbătorii din data de 29 iulie. La evenimentul organizat de Instituţia Prefectului, în colaborare cu Comandamentul Flotei, vor participa reprezentanţi ai corpurilor diplomatice la Constanţa, cabinetelor parlamentare, partidelor politice, administraţiei publice locale, instituţiilor publice deconcentrate, veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii