Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:36 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Imnului National, celebrata pe esplanada Comandamentului Flotei

ro

29 Jul, 2010 00:00 2279 Marime text
ziua_imnului_-_comandamentul_marinei2.jpgAstăzi, de la ora 10.30, pe esplanada din faţa Comandamentului Flotei, Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa, în colaborare cu Garnizoana Constanţa, organizează ceremonia publică dedicată Zilei Imnului Naţional al României, instituită prin Legea nr. 99 din 26 mai 1998.

Manifestarea se va deschide cu rugă şi închinare pentru poporul român, oficiate de către ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, urmată de alocuţiunea prefectului judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, privind semnificaţia imnului naţional.
Muzica Militară va interpreta cele cinci imnuri care au reprezentat România de-a lungul istoriei „Imnul regal român“, „Zdrobite cătuşe“, „Te slăvim, Românie“,  „Trei culori“ şi „Deşteaptă-te române“.
Evenimentul se va încheia cu defilarea gărzii de onoare şi a gărzii purtătoare a drapelului Revoluţiei Române de la 1848, moment istoric de care se leagă naşterea actualului imn naţional, „Deşteaptă-te, române“.
Tot în cinstea Zilei Imnului Naţional, la sediul Instituţiei Prefectului au fost arborate drapelele de sărbătoare, iar o gardă de onoare formată din militari ai Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanţa execută un ritual specific de schimbare a gărzii în intervalele orare 8.00 - 14.00 şi 16.00 - 18.00.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii