Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de misiuni importante ale autorităţilor. Salvări de vieţi omeneşti

ro

03 Feb, 2017 09:27 1706 Marime text

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, în luna ianuarie, piloţii Inspectoratului General de Aviație al MAI au efectuat 231 de misiuni, majoritatea fiind executate de elicopterele şi avionul SMURD din dotarea instituţiei.

Astfel, aparatele de zbor ale M.A.I. de tipul Mi 8 si Mi 17 au participat şi la diferite misiuni operative, dar și de recunoaştere aeriană în zonele afectate de fenomenele meteo nefavorabile, specifice sezonului de iarnă, în judeţele Constanţa, Brăila, Călăraşi şi Tulcea. 

În activităţile derulate, s-a participat şi la o misiune importantă la începutul anului, când un elicopter al I.G.Av a transportat alimente pentru echipajul unei barje, aflate sub pavilion slovac, rămasă imobilizată în gheaţă pe braţul Bala al Dunării.

Mai mult, piloţii IGAv, în colaborare cu ISU Călăraşi şi Instituţia Prefectului Călăraşi, au desfăşurat o misiune umanitară în sprijinul unor marinari români rămaşi blocaţi la bordul a două şlepuri, pe Dunăre.

Ambele misiuni s-au desăşurat în condiţii dificile, elicopterele fiind menţinute la punct fix pentru ca pompierii să poată duce la bordul navelor apă și alimente.

Sursa foto: captură video facebook Ministerul Afacerilor Interne
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii