Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de miliarde investite in reabilitarea falezelor la Costinesti

ro

29 Feb, 2008 00:00 1660 Marime text
1204230283.jpg

Pe langa reamenajarea zonei litorale ce va fi demarata in curand, se lucreaza la biserica din Schitu si capela cimitirului din Costinesti

Comuna Costinesti se pregateste pentru un nou sezon estival. De la jumatatea lunii martie se vor relua lucrarile de amenajare si consolidare a falezelor. Primarul Traian Cristea ne-a declarat ca investitia va cuprinde perimetrul situat intre zona Epava si hotarul cu localitatea Tuzla. "Valoarea lucrarilor de consolidare a falezei se ridica la 240 miliarde lei vechi si va fi suportata din fonduri guvernamentale", a precizat primarul comunei. O certitudine pentru faptul ca localitatea Costinesti s-a dezvoltat vertiginos in ultimii ani este faptul ca suprafata de teren intravilan a fost extinsa de la 400 la 900 de hectare. Comuna are trei cartiere noi, ce cuprind case de locuit si case de vacanta. "Am realizat retele noi de medie tensiune cu 14 posturi de transformare, in valoare de 14 miliarde lei vechi, urmand ca pe alti 6.100 de metri sa dezvoltam reteaua de joasa tensiune, de la care se pot racorda noile locuinte", a adaugat Traian Cristea. In cartierele noi se vor amenaja si strazile interioare. La cei 43 de kilometri de strazi interioare, amenajati in ultimii ani, se vor adauga alti 50 de kilometri din cartierele nou-construite. "Avem in derulare studii privind obtinerea de credite europene pentru continuarea extinderii de drumuri", a afirmat primarul Costinestiului.

Lucrarile sunt in toi

Iluminatul public al comunei a fost realizat in totalitate, alimentarea cu apa, pe 36 de km de strazi, iar canalizarea, pe o distanta de 32 de kilometri. "Am inceput anul 2008 cu dreptul, reusind in primele doua luni sa punem in practica o parte dintre obiectivele pe care ni le-am propus. Am construit o strada de un kilometru si am demarat lucrarile de construire a bisericii din Schitu si a unei capele pentru cimitirul din Costinesti", a mai spus Traian Cristea. Autoritatea locala a inceput lucrarile pentru biserica din satul Schitu pentru ca localnicii nu aveau un lacas de cult al lor si veneau de regula sa asiste la slujba la Catedrala Tineretului din Costinesti. "A existat mai demult in Schitu o casa de rugaciuni, care insa a fost inchisa pentru ca era improprie", a precizat primarul. O alta investitie realizata de administratia locala este si schimbarea retelei de inalta tensiune, de 20 kilovolti, care trecea prin fata gospodariilor de pe strada principala, punand in pericol sanatatea oamenilor, din cauza campului electromagnetic. Trecerea cablurilor in nivelul subteran a costat administratia locala 600.000 lei, mai exact sase miliarde lei vechi. Printre proiectele prioritare ale Primariei Costinesti se mai numara si construirea unui camin cultural in centrul statiunii, pe str. Tineretului. Potrivit edilului, in prezent se lucreaza la proiectul tehnic, iar lucrarile la camin vor fi demarate in toamna.

Locuinte pentru tineri

Primarul comunei-statiune intentioneaza sa construiasca si 24 de apartamente, ce vor putea fi achizitionate de tineri prin credit ipotecar. "Speram ca aceste locuinte vor fi gata in 2009", a afirmat Traian Cristea. Primaria va da in folosinta, anul acesta, 16 apartamente destinate cadrelor didactice, in special celor care fac naveta din alte localitati. "Vrem ca in luna octombrie sa inauguram acest bloc", a adaugat primarul. Un proiect important pentru comuna este si realizarea unui port turistic in statiune. "Vrem sa atragem fonduri europene pentru construirea portului turistic, pe care vrem sa il ducem la indeplinire alaturi de Compania Nationala Administratia Porturilor", a conchis primarul Traian Cristea.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii