Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Wish si Crazy, pe terenurile acolitilor lui Mazare (galerie foto)

ro

16 Jun, 2009 02:12 12906 Marime text
cap_2.jpgAfaceriştii Horaţiu Bobeş şi Daniel Georgescu, patroni ai societăţilor Underground Club şi La Mania Club, investesc pe pământurile unor apropiaţi ai primarului Constanţei. 

Potrivit documentaţiei depuse la Agenţia pentru Protecţia Mediului, SC Underground Club SRL va ridica terasa Wish pe un teren închiriat de la Marius şi Carmen Puşcaşi. Proprietarul pământului este nu numai prototipul de latifundiar, el deţinând mai multe proprietăţi în Constanţa, dar şi coleg de inculpare cu Mazăre în celebrul dosar instrumentat de DNA privind retrocedările ilegale. Mai mult, Puşcaşi a fost administratorul Hotelului Flora, una dintre afacerile declarate ale edilului. Numele soţilor Marius şi Carmen apare în mai multe tranzacţii puse sub semnul întrebării, în special cu terenuri retrocedate. Aşadar, pe una dintre proprietăţile familiei Puşcaşi, din apropierea hotelului Rex, se construieşte zilele acestea noua terasă Wish, loc ce va deveni, cu siguranţă, cuib al mondenilor veniţi pe litoral.

Dansuri în parcare

Documentele depuse la APM spun că proiectantul lucrării este SC RE-ACT Now Studio SRL (şef proiect Mario Kuibus) şi că terasa acoperită va avea funcţiune de club şi bar. Lucrările se desfăşoară în urma obţinerii Certificatului de Urbanism cu numărul 1636 din data de 11 mai 2009. Terenul are o suprafaţă de 3.566 de metri pătraţi. Nu vă daţi seama unde se află?!?! Este simplu: fix pe locul fostei parcări cu plată din dreapta hotelului familiei Adamescu. Aşa că... adio spaţii de parcare. Nu putem să nu ne întrebăm cum a pus Puşcaşi mâna pe parcarea din buricul staţiunii. Şi mai trebuie menţionat că lucrarea, aflată în desfăşurare, nu avea nicio plăcuţă care să arate cine şi ce construieşte.

terasa_crazy.jpgCrazy, vecină cu Turturica

Celălalt proiect al tandemului afaceristic Bobeş - Georgescu va fi terasa Crazy Beach. SC La Mania Club SRL va construi o piscină cu terasă în Mamaia, zona Vila Turturica, pe două loturi a câte 300 mp închiriate de la SC Principal SN SRL. „Terenul este proprietatea Principal S.N. SRL, dobândit prin cvc 277/9.04.2009 şi închiriat de SC La Mania Club SRL, conform contractului de închiriere 6/21.04.2009", se spune în documentele depuse la Agenţia pentru Protecţia Mediului.

ilie_florian_alexandru.jpgCine este Florian Alexandru Ilie?!

Societatea Principal SN are un acţionariat de-a dreptul interesant. Înfiinţat în urmă cu patru ani, Principal-ul are sediul pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 264, biroul nr. 6 din Complexul Sportiv Badea Cârţan. Datele furnizate de Oficiul pentru Registrul Comerţului ne arată că firma are doi asociaţi, persoane juridice: SC Nitalexil SRL şi SC Seaside Estate Company. Cele două afaceri au fost, de-a lungul timpului, asociate cu numele lui Radu Mazăre, mai ales din cauza ideilor şi planurilor profitabile pe care le-au avut. Administratorul firmei este Florian Alexandru Ilie, nume cunoscut printre PSD-iştii constănţeni şi nu numai. Ilie este mâna dreaptă a social-democraţilor Eduard Martin şi Alexandru Mazăre. Acesta apare ca asociat în SC Farma Tour SRL, alături de Cristian Creţu, Liliana Mihai şi Aurelian Opincă. Administratorul Principal-ului a făcut parte din staff-ul cabinetului parlamentar Martin - Mazăre - Corneliu Dida. Asociaţii „persoane juridice" ai Principal SN-ului sunt, de asemenea,  nume cunoscute. Seaside apare în acţionariatul Nitalexil-ului şi, împreună, dezvoltă mai multe afaceri în domeniul imobiliar.

„Centrul de afaceri" Badea Cârţan

Nitalexil-ul are sediul în acelaşi loc cu Principal SN, numai că la parter. În actele firmei apare un anume Marin Radu, dar şi Seaside. Aceasta din urmă are ca acţionari două societăţi liberiene, Rectangle Transport LTD şi Gypsy Investments LTD, dar şi pe „sora" Nitalexil. Adică, cele două firme se contopesc în totalitate. Seaside-ul este administrat de Adrian Mânăstireanu, noul şef al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Mânăstireanu este cunoscut ca unul dintre personajele cu o prezenţă constantă în anturajul edilului Radu Mazăre. Coincidenţă sau nu, pe b-dul Aurel Vlaicu nr. 264, et. 1, Complexul Sportiv Badea Cârţan, adresă la care este înregistrată SC Seaside Company, funcţionează şi societăţile Holland Developement Group, Galatap SRL, Millenium Global Development SA, SC Bulevard SA şi Dascol SRL, firme controlate de apropiaţii edilului Mazăre.

Nitalexil mai are în plan construirea unui bloc cu 22 de etaje pe bulevardul Mamaia nr. 306, dar şi a unui imobil cu patru etaje mai jos, pe aceeaşi arteră de circulaţie, la numărul 231, împreună cu Seaside Estate Company. Mai trebuie menţionat că cei doi investitori pe terenurile acoliţilor lui Mazăre deţin în Constanţa cluburile Crazy şi Wish.

Horaţiu Bobeş, unul dintre asociaţii de la Wish şi Crazy, a declarat că, în ciuda faptului că lucrările la cele două obiective au început, nu poate spune suma la care se va ridica investiţia. În ceea ce priveşte inculparea lui Marius Puşcaşi, Bobeş s-a declarat surprins: „N-aveam idee de lucrul acesta. Eu am văzut că are acte de proprietate pe loc şi am închiriat. Este pe locul fostei parcări din apropiere de hotelul Rex (n.r. terasa Wish). Despre Alexandru Florian Ilie ştiam că este şeful de cabinet al lui Alexandru Mazăre". Horaţiu Bobeş nu a vrut să dezvăluie chiria pe care o plăteşte lunar pentru cele două terenuri închiriare, spunând că înţelegerile contractuale sunt confidenţiale.

Material preluat de pe www.bzc.ro

{mos_ri:crazy,wish}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii