Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

WineRo a început campania de recoltat cu o sărbătoare Vinurile Alira, omagiate de celebrităţi ale României (galerie foto)

ro

28 Sep, 2013 00:00 3270 Marime text
Sărbătoarea recoltei de struguri de la Aliman, organizată de WineRo, s-a bucurat şi în acest an de invitaţi de seamă, cu toţii iubitori ai unui vin de top, unic în România.
Reprezentanţii companiei WineRo s-au declarat, vineri, mulţumiţi de anul 2013, care, deşi a fost dificil, le oferă la această dată o recoltă de calitate.
Trebuie menţionat că la Aliman, din 2009, şi-au făcut simţită prezenţa investitori din Germania, Cehia şi Marea Britanie, care, împreună cu administratorul WineRo, Ghenadie Bobeică, au încercat şi au reuşit să aducă pe piaţă un nou produs, Alira, apreciat atât în ţară, cât şi în străinătate şi aflat la loc de cinste pe mesele ambasadorilor de la Bucureşti.
Dovadă că, deşi ajunsă la a V-a ediţie, sărbătoarea recoltei s-a bucurat vineri de prezenţa membrilor familiei regale şi a înalţilor reprezentanţi ai misiunilor diplomatice. Vorbim de AS Prinţul Şerban Dimitrie Sturdza, AS Prinţul Michael de Laufenbourg, dar şi de Eduardo Niño, şeful cancelariei Ambasadorului Mexicului la Bucureşti.
„Suntem pentru a cincea oară la Aliman în această vie. Majoritatea cred că aţi fost mai mult decât o singură dată şi pe cei care sunt pentru prima dată la Aliman o să vă invităm şi la anul”, a declarat, în deschiderea evenimentului, administratorul Ghenadie Bobeică.
Petrecerea a început cu degustarea primului vin Rose marca Alira, din 2012. Invitaţii au avut apoi pe mese vinul Tribun 2011 - un cupaj de Merlot, Carbenet Sauvignon şi Fetească Neagră. Pe parcursul întregii zile, invitaţii au avut şansa să deguste şi alte vinuri din gama Alira:
Fetească Neagră din producţia anului 2011, Cabernet Sauvignon din anul 2010, primul Cabernet Sauvignon de la Aliman.
 
În noiembrie se lansează gama Grand Vin
 
Administratorul Ghenadie Bobeică a precizat că pentru luna noiembrie este planificată lărgirea gamei Alira printr-o selecţie de top din anul 2011. „Sunt cele mai bune parcele pe care oenologul nostru, Mark Dworkin, le-a ales pentru gama Alira Grand Vin. Vom avea un Merlot, un Cabernet, un cuvee, un cupaj şi o surpriză mare, o Fetească Neagră, care sigur o să schimbe percepţia despre cum o să se facă Feteasca Neagră”, a precizat Ghenadie Bobeică.
Potrivit administratorului WineRo, în prezent, 70% din producţia Alira este vândută pe plan local, dar deja sunt iubitori de Alira şi în străinătate, în ţări precum Austria, Cehia, China, Germania, Ungaria. În curând, vinurile Alira vor fi exportate şi în Polonia, Japonia şi Marea Britanie.
 
„Ceea ce am văzut în vie este foarte promiţător”
 
Oenologul Mark Dworkin a declarat vineri că eforturile de a obţine o producţie de calitate nu au fost în zadar. „Recoltatul 2013 deja a început şi tare mi-e că vom face un nou vin remarcabil. A început acum zece zile şi ce am văzut azi, înainte de sosirea dumneavoastră în vie, în ceea ce priveşte Merlot şi Feteasca Neagră, este foarte promiţător. Iar din punctul meu de vedere, acesta este cel mai important lucru atunci când vorbesc despre petrecerea recoltatului”, a precizat oenologul WineRo, Mark Dworkin, care are o experienţă de 30 de ani în domeniu şi este din Bordeaux.
 
Princess Cherica, un vin regal
 
Prinţul Şerban Sturdza a mărturisit că se află pentru al patrulea an consecutiv la Aliman. Alteţa Sa a mai precizat că: „WineRo produce aici în România un vin din ce în ce mai bun, sunt din ce în ce mai multe vinuri apreciate pe piaţa românească şi nu numai. Îndrăznesc să vă spun că vinurile Alira sunt din ce în ce mai des întâlnite pe mesele ambasadorilor prezenţi astăzi aici”. Prinţul Şerban Sturdza a împărtăşit invitaţilor că există şi un al doilea motiv pentru care este prezent la sărbătoarea recoltei. Este vorba despre vinul Princess Cherica, un cupe 2011, creat de WineRo, care poartă numele bunicii sale şi care a fost produs în serie limitată, existând 1.931 de sticle, 1931 fiind anul în care bunica sa s-a căsătorit cu Principele Dimitrie Grigorescu Sturdza.
 
Nu a fost un an uşor de ghicit
 
Întrebat dacă anul 2013 a fost un an bun pentru vie, administratorul Ghenadie Bobeică a declarat următoarele: „Pentru noi a fost un an dificil, a avut şi ploi de cantitate şi frecvenţă variabilă. Nu a fost un an uşor de ghicit, a necesitat o atenţie mare în vie. În schimb, rezultatul este foarte bun, ne aşteptăm să fie cel puţin la nivelul 2011 - 2012”. De asemenea, Ghenadie Bobeică a precizat că a fost nevoit să oprească lucrările la crama de la Rasova, afirmând că, pe lângă investiţia totală realizată la Aliman şi Rasova, care s-a ridicat la 7 milioane de euro, ar mai fi fost necesară o sumă de cel puţin 3 milioane de euro pentru a finaliza crama, fonduri pe care nu le deţine la această dată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii