Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Wagner - „Sindicatul sabotează activitatea OIL Terminal"

ro

14 Mar, 2012 02:17 2506 Marime text
Oil_sediu_oil_terminal.jpg„Există tendinţa din partea unor acţionari de a da semnale de susţinere a grevei - sunt persoane fizice, oameni de afaceri care nu sunt conduşi decât de propriile mentalităţi"

Conducerea OIL Terminal, prin directorul general Silviu Ioan Wagner, a comunicat ieri poziţia oficială referitoare la greva generală proclamată de salariaţi prin intermediul liderilor sindicatului din cadrul societăţii.

Ieri, în cea de-a doua zi de grevă, OIL Terminal pierduse deja 2 miliarde de lei vechi. Iar situaţia nu se prezenta mai bine nici pentru zilele următoare. Pierderile nu fac decât să înnegrească situaţia companiei, care în primele patru luni ale anului prognozează un minus de 3,5 milioane de lei.

„Suntem în a doua zi de grevă şi am intentat deja o plângere către instanţă pentru că avem de-a face cu o boicotare a activităţii personalului care doreşte să lucreze, ceea ce a dus la sistarea unor operaţiuni de descărcare a unor barje cu benzină, astfel încât la ora actuală, pe ziua de ieri înregistrăm o pierdere de 2 miliarde de lei vechi. În acest ritm, cu siguranţă vom înregistra o nouă pierdere. Din acest motiv am făcut plângerea, întrucât sunt salariaţi care doresc să lucreze, dar sunt împiedicaţi de liderii de sindicat", a declarat Wagner. Acesta a mai spus că s-a intervenit pe cale legală şi s-a cerut în instanţă suspendarea grevei, întrucât salariaţii sunt obligaţi, potrivit legii, să asigure derularea unor operaţiuni care au fost demarate deja, aşa cum este cazul celor două barje.

„CCM-ul împiedică dezvoltarea companiei"

Silviu Wagner spune că „sindicatul sabotează activitatea OIL Terminal". „Greva dumnealor nu este o grevă generală atâta timp cât din 316 oameni prezenţi la muncă ieri, 90 au fost în grevă, restul de 226 nu au fost în grevă, dar au fost blocaţi şi au fost discuţii pe tema asta printre salariaţi. Este un abuz al liderilor de sindicat. Aş vrea să transmit un mesaj către salariaţi, fac apel către maturitatea şi seriozitatea dumnealor, către ceea ce înseamnă preocuparea dumnealor pentru propria existenţă. Este foarte uşor să stai în faţa societăţii, să strigi, să vociferezi, să-ţi exprimi nemulţumirea, mai mult sau mai puţin îndreptăţită. Este greu pentru toată lumea, însă nemuncind, făcând grevă, nu vom obţine bani. Cu siguranţă vom pierde în continuare. Evident, o cifră foarte tristă: după primele 4 luni, societatea va fi în continuare pe pierdere. Vorbim despre 3,5 milioane de lei. Vă daţi seama ce nonsens ar fi ca pe 1 mai să creştem salariile, când noi suntem pe pierdere. (...) Există tendinţa din partea unor acţionari de a da semnale de susţinere a grevei - sunt persoane fizice, oameni de afaceri care nu sunt conduşi decât de propriile mentalităţi", a subliniat directorul general al OIL Terminal. Wagner a mai spus că Ministerul Economiei şi Finanţelor a cerut renegocierea Contractului Colectiv de muncă, act care expiră pe 31 decembrie 2013. „Am ajuns în instanţă cu acest contract colectiv de muncă pentru că i-am invitat pe sindicalişti la negocieri şi au refuzat, chiar şi în ceea ce priveşte acea prevedere aberantă privind alcoolul. Eu cred că prin septembrie ar trebui să avem problema bine definită. Acest contract împiedică dezvoltarea OIL Terminal", a mai precizat Silviu Ioan Wagner.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Wagner 14 Mar, 2012 12:18 cine ne-a numarat Roberta?