Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrea să fie liber „pentru ca să” meargă la facultate Marian Vanghelie, student la Universitatea „Andrei Şaguna”, absent în sesiune

ro

28 Jan, 2016 00:00 3762 Marime text

 
Marian Vanghelie, fostul primar al sectorului 5, a cerut în instanţă limitarea controlului judiciar, întrucât a primit oferte de muncă şi vrea să meargă şi la cursurile facultăţii din Constanţa.
Vanghelie s-a înscris în anul doi de studiu la Facultatea de Drept şi Administraţie, specializarea Administraţie Publică din cadrul Univer­sităţii „Andrei Şaguna” din Constanţa. Anul universitar 2015 a fost compromis pentru fostul primar, deoarece a fost încarcerat în perioada martie-iulie 2015 şi nu s-a putut prezenta la examene.
 
Facultatea a început-o încă din 2013, îşi aminteşte rectorul universităţii, Aurel Papari, însă nu a reuşit să ajungă decât în anul al doilea de studii. „Este adevărat că facultatea a început-o mai demult, însă anul trecut nu a putut să ajungă, aşa că şi-a îngheţat anul, iar acum, în toamnă, s-a înscris în anul II, doar că nu a ajuns la sesiune. Primul an l-a încheiat şi pe baza creditelor de care beneficiază orice student în sistemul Bologna. Actualul sistem îţi dă posibilitatea să faci o facultate şi în trei ani, şi în şapte ani, depinde de student”, a spus Papari.
 
Între timp, Vanghelie, care studiază la Constanţa, şi-a achitat şi taxele restante de şcolarizare pentru a se putea reînmatricula.
Despre „inventatorul” substantivului  „almanahe” rectorul Papari spune că are o inteligenţă nativă, dovadă fiind faptul că acesta a reuşit să strângă o avere înainte să fie primar. „Are un fler de manager extraordinar, deşi nu a făcut studii în domeniu, iar afacerile sale sunt dovada vie că se poate angaja oriunde, chiar şi pe o funcţie de conducere”, a concluzionat Papari.
 
Printre altele, ieri, la ieşirea de la instanţă, Vanghelie a afirmat că are câteva propuneri de la nişte companii internaţionale care vor să facă investiţii în România.
 
Revenind la studentul Vanghelie, acesta are încă şanse să nu piardă un alt an universitar dacă se va prezenta la examene măcar în sesiunea din vară sau în cea din toamnă.
De altfel, mai există un precedent, tot la „Andrei Şaguna”, unde un bărbat condamnat pentru o crimă pasională a finalizat cu examen de licenţă cursurile Facultăţii de Ştiinţe Economice în timpul detenţiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii