Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vlad Nicolescu, navigatorul dispărut. Lumânări şi lampioane pe plaja de la Eforie „Blondule, hai odată acasă!”

ro

12 Apr, 2015 00:00 4030 Marime text

Prietenii, membri ai familiei şi apropiaţi ai lui Vlad Nicolescu, navigatorul român dispărut în condiţii suspecte pe data de 29 martie a.c., s-au strâns pe plaja de la Eforie.

Cei apropiaţi mediatizează prin numeroase mijloace, inclusiv pe Facebook, dispariţia sa, iar la Eforie au făcut un cerc din lumânări, au lansat la cer lampioane şi au purtat mesaje de încurajare, gen „Niciodată nu vă pierdeţi speranţa!”. Privind cum lampioanele se înalţă, cu toţii şi-au dorit să ridice cât mai sus, astfel încât Vlad să le vadă şi să ştie că acolo e casa lui, acolo prietenii îl aşteaptă şi într-acolo trebuie să se îndrepte...„Urmează stelele şi ele te vor duce acasă!”, şi-au spus în gând cei de pe plajă. Exact ca în mesajele pe care le aveau la ei.

 „Nu renunţaţi la căutări!”

Absolvent al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța, Vlad Nicolescu era angajat pe o navă comercială, Josephine Prima, sub pavilion maltez, ce tranzita Golful Siciliei, iar din 29 martie e de negăsit. Prietenii săi au lansat şi o petiţie pe Internet, prin care cer ca autorităţile române şi italiene să nu renunţe la căutarea lui Vlad şi să efectueze o anchetă internă la bordul navei.„Vrem ca Vlad să vină acasă. Familia, prietenii, casa lui, locul în care s-a născut şi a crescut îl aşteaptă. E timpul ca cei pe care i-am ales să ne apere interesele să ne preţuiască şi vieţile. Românii ajunşi mari, prin sprijinul nostru, trebuie să arate, cât nu e prea târziu, că viaţa unui român este mai presus decât orice principiu, interes sau lege. Locul lui este aici, iar, dacă adevărul nu poate să iasă la lumină, e timpul ca cei care pot şi au toate pârghiile la îndemână să-l facă ştiut. Rugăm prin această petiţie autorităţile române şi italiene să nu renunţe la căutarea lui şi să înceapă ancheta internă la bordul navei. Vrem să primim un răspuns oficial! Şi îl vrem pe Vlad acasă”, se menţionează în petiţie, iar acest text este tradus înmai multe limbi.

 „Îmi imaginez ce-i în sufletul mamei...”

Până ieri după-amiază, petiţia fusese semnată de 7.744 de persoane, iar în topicul de discuţii postaseră comentarii 341 de oameni. Pe 11 februarie a.c., Vlad Nicolescu împlinise 30 de ani. „Îmi doresc să aflu adevărul despre dispariţia lui Vlad!”, „Vlad îmi e prieten de ani buni. Îl aştept acasă”, „Îl vrem pe Vlad acasă”,„Sper să se găsească un răspuns. Îmi pare rău de el... Navigator fiind, îmi este greu să accept că lucruri de genul ăsta se petrec tot timpul”, „Viaţa fiecărui om e importantă şi trebuie făcut tot ce e posibil pentru ca Vlad să fie găsit”,„Luptăm pentru a afla adevărul”, „Îmi imaginez ce-i în sufletul mamei...”,„Este vorba de viața unui tânăr român care a fost nevoit să plece să-si câștige existența printre străini, din cauza sistemului nostru bolnav din România”, „Îmi doresc din tot sufletul ca nimeni să nu mai păţească ce a păţit Blondu şi sper că se va face dreptate”, „Câți oameni dintre cei care navigă ar trebui să mai dispară de la bordul navelor până se va lua atitudine și se va interveni în sistemul ăsta de cacao?”, au comentat unii dintre semnatari.

Ema Nicolescu vrea să meargă în Italia

„Le mulţumesc tuturor celor care se afla alături de întreaga mea familie în aflarea unui raspuns în ceea ce priveşte dispariţia lui Vlad”, a scris pe Facebook fratele navigatorului, Alex Nicolescu. Mama celor doi, Ema Nicolescu, nu poate să creadă că Vlad nu ar mai fi şi spune că îşi păstrează speranţa, dorind să meargă în Italia, pentru a discuta cu autorităţile. Prietenii îl descriu pe tânărul de 30 de ani ca pe un om foarte bun, mereu vesel şi pus pe glume. Îl aveau la inimă, iar lipsa lui le umple sufletul de amărăciune. Practicant de înot, Vlad Nicolescu urma ca, din banii câştigaţi de pe urma acestui voiaj, să-şi renoveze casa de la Eforie Nord. 

Răspunsuri de la autorităţi

Facebook-ul este plin de mesajele prietenilor, care au creat pe reţeaua de socializare şi pagina „Ce s-a întâmplat cu Vlad”. „Blondule, hai odată acasă. Nu ne mai ţine în tensiune!”, „Blondule, te aşteptăm acasă. Suntem o mare familie care te aşteaptă!”, „Sper din tot sufletul să revină acasă. Mă doare să văd cum dintre noi cei tineri dispar din ce în ce mai mulţi. Autorităţile trebuie să îşi facă treaba. Fiţi tari şi nu vă pierdeţi speranţa! Vlad trebuie să vină acasă!”, „Doamne ajută să se termine repede coşmarul ăsta!” sau „Autorităţile trebuie zi de zi agasate, întrebate cu tenacitate ce au făcut. Poate putem ajunge şi în presa străină”, sunt câteva dintre mesaje. De asemenea, pe Facebook au fost postate şi răspunsuri de la autorităţi: „Stimate domn, Vă comunicăm că Ambasada României la Alger, Ambasada României la Roma și oficiile consulare române din Catania și Trieste au în atenție cazul cetăţeanului român dispărut de la bordul navei, care se deplasa din Italia către Algeria şi au intreprins, în limita competențelor, toate demersurile legale în vederea clarificării circumstanțelor producerii acestui incident.Demersurile noastre continuă și în prezent. Totodată, va comunicăm că Ambasada României la Alger se află în legătură cu membrii de familie ai cetățeanului român” şi „Nava este în port la Bejaia/Algeria, autorităţile au urcat pe navă şi au luat declaraţii tuturor membrilor echipajului.Toate materialele vor fi trimise autorităţilor italiene, care vor face ancheta in continuare. Niciun membru din echipaj nu părăseşte nava până nu se termină ancheta”.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii