Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vincentelli are probleme în afaceri Firma italianului care a vrut să construiască un centru de deşeuri în Năvodari a intrat în insolvenţă

ro

28 Jun, 2014 00:00 3444 Marime text
Potrivit portalului instanţelor de judecată, la 24 aprilie, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul 3080/118/2014 privind procedura insolvenţei debitorului SC Ecological Center SA. Administratorul judiciar al debitorului este Cristina Monica Alexandru.
Aşa cum se menţionează pe antiţepari.ro, termenul de înscriere la masa credală este 24 iulie. Aceeaşi sursă menţionează că prima Adunare a creditorilor va avea loc pe data de 18 august, la ora 16.00, în municipiul Constanţa. Un alt termen stabilit prin hotărârea de deschidere a procedurii de insolvenţă este termenul limită pentru verificarea creanţelor, respectiv pentru întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor, stabilit pentru data de 12 august. Termenul pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv al creanţelor este 27 august.

Probleme în instanţă

De numele cui se leagă însă societatea SC Ecological Center SA? Ei bine, de cel al italianului Roberto Vincentelli. Acesta este fondatorul Ecological Center, firma care a intenţionat să construiască un centru de gospodărire deşeuri industriale în Năvodari. Amintim, în acest sens, că, pe 23 mai 2010, locuitorii oraşului Năvodari şi-au exprimat, în contextul unui referendum, împotrivirea faţă de construirea acestui centru.
 
Conform informaţiilor disponibile pe Registrul Comerţului, Ecological Center SA a fost înfiinţată la 15 august 2002. Acţionar persoană juridică în firmă este SC Marway Fertilchim SA, nimeni altul decât creditorul din dosarul privind insolvenţa. Acţionari persoane fizice sunt Manuela Ştefania Marinescu şi Roberto Vincentelli, în timp ce Ernesto Sudati, Jacopo Vincentelli, Manuela Ştefania Marinescu, Alfredo Cagnani şi Roberto Vincentelli sunt administratori. Ecological Center SA are ca domeniu de activitate tratarea şi eliminarea deşeurilor periculoase.

Calapod Tudorel, Vincenteli Roberto, Marinescu Manuela Ştefania şi SC Ecological Center SA Năvodari, trimişi în judecată 

Amintim că, în toamna lui 2011, Biroul de Presă din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa anunţa că, prin rechizitoriul numărul 437/P/2011 din 12 septembrie 2011, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa „au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Calapod Tudorel pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, prevăzută de art.132 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea infracţiunilor de corupţie şi de fals intelectual, prevăzută de art. 289 din Codul Penal, Vincentelli Roberto (reţinut de către procuror în cursul zilei de 11 septembrie 2011, pentru 24 de ore) pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, prevăzută de art. 255 din Codul Penal, Marinescu Manuela Ştefania şi a persoanei juridice SC Ecological Center SA Năvodari pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals în formă continuată, prevăzută de art. 291 din Codul Penal“.
Prin decizia nr. 72/07.02.2013, pronunţată de Tribunalul Constanţa, Roberto Vincentelli a fost condamnat la pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru dare de mită. Decizia Tribunalului a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, care însă a respins ca nefondat apelul lui Roberto Vincentelli. Decizia Curţii de Apel Constanţa nu este însă definitivă. Dosarul se află, în prezent, pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, următorul termen fiind stabilit pentru data de 19 septembrie.

Citeşte şi Vezi ce „învârte" Vincentelli
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii