Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:27 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victorie în instanță pentru procurorul Mihaiela Iorga, revocat de la DNA printr-un ordin emis de Laura Codruța Kovesi

ro

27 Sep, 2017 21:39 1516 Marime text
Curtea de Apel București a decis miercuri suspendarea ordinului emis de Laura Codruța Kovesi prin care Mihaiela Iorga fost revocată din funcția de procuror al DNA, informează Agerpres.ro. 

De asemenea, instanța a admis o cerere de sesizare a Curții Constituționale cu privire la art.87, alin.8 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară.
 

Art. 87, alin.8 prevede: "Procurorii numiți în cadrul Parchetului Național Anticorupție pot fi revocați prin ordin al procurorului general al Parchetului Național Anticorupție, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, în cazul exercitării necorespunzătoare a atribuțiilor specifice funcției sau în cazul aplicării unei sancțiuni disciplinare".

 
Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.
 

"Respinge excepția lipsei calității procesuale pasive a pârâtului procurorul-șef al DNA, ca neîntemeiată. Admite în parte cererea de sesizare a Curții Constituționale. Sesizează Curtea Constituțională cu excepția de neconstituționalitate a art.87, alin.8 din Legea nr.304/2004. Respinge ca inadmisibilă cererea de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate art.87, alin.9 din Legea nr.304/2004. În baza art.14 din Legea nr.554/2004, suspendă executarea Ordinului nr.301/05.07.2017 emis de procurorul șef al DNA până la pronunțarea instanței de fond asupra acțiunii în anularea ordinului. Cu recurs în 48 de ore de la pronunțare în ceea ce privește cererea de sesizare a Curții Constituționale. Cu recurs, în 5 zile de la comunicare, în rest. Recursul se depune la Curtea de Apel București-secția a VIII-a sub sancțiunea nulității. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, în condițiile art.396, alin.2 NCPC, azi 27.09.2017", se arată în decizia Curții de Apel București.

 
Mihaiela Iorga a deschis la Curtea de Apel București un proces în care a solicitat suspendarea ordinului semnat pe 5 iulie de Laura Kovesi privind revocarea sa din funcția de procuror la DNA.

Sursa: Agerpres.ro. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii