Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:58 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi unde fac banchetul de sfârşit de an elevii din licee

ro

11 May, 2011 01:45 8644 Marime text

banchet_2.jpgSfârşitul anului şcolar vine cu emoţii cauzate nu doar de apropierea examenelor de bacalaureat, ci şi de pregătirile pentru banchetul de rămas-bun. Astfel, elevii, părinţii şi profesorii liceelor constănţene au intrat deja în febra pregătirilor pentru banchetele de absolvire.

Şcolile de elită din municipiul Constanţa par să se întreacă în a organiza petreceri care mai de care mai fastuoase, în restaurante de lux, cu invitaţi renumiţi, dar şi cu preţuri pe măsura ofertei. Pentru ca odraslele lor să rămână cu o amintire cât mai frumoasă de la balul de absolvire a clasei a XII-a, părinţii scot din buzunare sume ce depăşesc binişor 1.000 de lei.

La rândul lor, viitorii absolvenţi sunt preocupaţi nu doar de susţinerea cu brio a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, care încep pe 6 iunie, dar şi de pregătirea pentru marele banchet, care a fost programat pentru sfârşitul lunii mai. Dacă pentru băieţi pregătirile se rezumă la alegerea vestimentaţiei potrivite, atunci domnişoarele au de rezolvate câteva probleme în plus. Căutarea rochiei perfecte, a celei mai frumoase perechi de pantofi şi programarea la salonul de înfrumuseţare sunt doar câteva dintre grijile adolescentelor, care au ajuns la sfârşitul clasei a XII-a. La toate acestea se adaugă alegerea DJ-ului, care trebuie musai să fie o vedetă, dar şi a cameramanului şi a fotografului, care au menirea să imortalizeze dezmăţul tinerilor care se bucură că au păşit într-o altă etapă a vieţii. După ce toate au fost rezolvate, iar ziua cea mare a sosit, rămâne o singură grijă: mijlocul de transport către mult aşteptatul eveniment. Dacă unii vor merge cu maşina proprie, alţii cu cea a părinţilor, sunt şi tineri care vor să epateze şi vor închiria limuzine, aşa cum au făcut la colegii lor din anii trecuţi. În încercarea de a descoperi unde au ales să se distreze viitorii absolvenţi, am aflat că majoritatea au ales staţiunea Mamaia, restaurantele de fiţe din centrul municipiului Constanţa, dar şi litoralul bulgăresc. Elevii de la Grupul Şcolar Carmen Sylva din Eforie Sud vor petrece la restaurantul Pelican din Mamaia, care aparţine fostului prefect al judeţului, Liviu Tit Brăiloiu. Colegii de la Liceul Teoretic Mihai Eminescu au ales să se distreze la restaurantul Melody. Tot în Mamaia, la restaurantul Azur, au ales să facă banchetul de rămas bun tinerii de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân. Staţiunea Mamaia a fost aleasă şi de elevii de la Liceul Teoretic Traian, care vor sărbători terminarea celor 12 ani de studii la restaurantul Victoria. Viitorii artişti de la Colegiul Naţional Regina Maria se vor distra până în zori la restaurantul Dorna, situat, de asemenea, în renumita staţiune Mamaia. La restaurantul Colonadelor, situat chiar în buricul târgului şi care aparţine cunoscutului om de afaceri Nicolae Terzi, vor da petrecere tinerii de la Liceul Teoretic Decebal şi cei de la Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru. Pentru că este mai ieftin şi nu este atât de departe de Constanţa, o clasă de la Colegiul Tehnic Tomis a decis să organizeze banchetul de adio în Bulgaria. În schimb, tinerii de la Grupul Şcolar Industrial de Electrotehnică şi Telecomunicaţii se pare că au renunţat la banchetul de adio. „Eu le-am zis să se pregătească serios de examene şi să nu arunce banii pe petreceri", a declarat Gheorghe Gavrilă, directorul de la Telecom.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ... 25 May, 2011 19:33 Cine e cel mai terminat??? gonzo!!!