Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi cum a sărbătorit PDL Medgidia ziua de 9 Martie

ro

13 Mar, 2012 00:00 2157 Marime text
moinescu_1.jpgAşa cum cere tradiţia au procedat şi reprezentanţii PDL Medgidia, care au ales să sărbătorească Ziua Sfinţilor 40 de Mucenici alături de localnici

moinescu.jpgPreşedintele PDL Medgidia, Dumitru Moinescu, împreună cu reprezentanţii ai partidului, a prăznuit această sfântă sărbătoare împărţind mucenici credincioşilor ortodocşi. Înainte de a fi împărţiţi, mucenicii au fost sfinţiţi în cadrul unei ceremonii religioase care a avut loc la sediul partidului. Bucatele au fost trimise apoi spre a fi împărţite în locurile special amenajate în acest sens în Piaţa Nord, Piaţa Centrală, zona spitalului şi zona Rotunda. Tradiţia spune că fiecare bărbat trebuie să bea 44 de pahare sau cel puţin să guste puţin vin în această zi pentru a avea putere de muncă în anul ce este abia la început, aşa că, pe lângă mucenici, bărbaţii au fost invitaţi şi la un pahar de vin. Preşedintele PDL le-a urat tuturor localnicilor multă sănătate şi o primăvară frumoasă. Amintim că Sfinţii 40 de Mucenici sunt prăznuiţi de Biserica Ortodoxă în fiecare an pe data de 9 martie. Tradiţia face ca în această zi să se împartă mucenici sub forma cifrei 8, iar celui care va da de pomană mucenici îi va merge bine tot anul şi va fi ferit de boli şi necazuri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vera 13 Mar, 2012 10:16 Traditia tinuta de dl MOINESCU si membrii PDL Medgidia arata inca o data ca lor le pasa de noi ci nu e prietenii lor cum ne-a demonstrat dl Iordache din 2008 pana in prezent. El isi cheama mai marii de la partid doar la hore si pozat, RUSINE lor si RUSINE si noua daca ii vom mai alege.
  • contra usl 13 Mar, 2012 09:26 Domnule Moinescu, ne-a emotionat gestul dumneavoastra deoarece, de 4 ani in afara de dumneavoastra ,nu si-a amintit nimeni de noi. Acum, ca se apropie alegerile am auzit iar si de Iordache si de Lupu si de Puiu, dar sa nu creada ca iar ne vor prosti ! Abia asteptam sa mergem iar la vot !