Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vectra Construct zideste promisiuni (galerie foto)

ro

26 Jun, 2009 02:50 3536 Marime text

cap_1.jpgConstrucţiile vor fi gata după finalizarea negocierilor cu societăţi subcontractoare dispuse să efectueze lucrările în beneficiul Vectra Construct

Asigurarea vine din partea administratorului judiciar al societăţii SC Vectra Construct SRL, Global Insolvency SPRL, prin Gheorghe Sorin Predescu.

Acesta le-a transmis celor care au achiziţionat imobile prin societatea în cauză, aflată la acest moment în insolvenţă, că lucrurile se vor remedia în scurt timp.

Declaraţia apare la câteva zile după ce, o parte a celor care nu şi-au primit locuinţele construite de Vectra Construct în zona Energia - Baba Novac la termenul stabilit prin contract, s-au întâlnit pentru a decide ce demersuri trebuie să facă pentru a-şi recupera investiţiile. Important este faptul că majoritatea imobilelor au fost achitate integral de cei care se visau proprietari într-un apartament al unui bloc nou, sumele variind între 29.000 de euro - o garsonieră şi 50.000 de euro - un apartament.

După cum au declarat în urmă cu câteva zile majoritatea celor prezenţi într-unul din şantiere, conducerea societăţii a refuzat orice contact cu aceştia de fiecare dată când au încercat să afle mai multe detalii. De altfel, de refuzul conducerii ne-am lovit şi noi când am încercat să cerem lămuriri în legătură cu demersurile care se fac pentru ca beneficiarii să fie puşi în drepturi. „Administratorul mi-a comunicat că nu oferă informaţii", ne-a declarat, scurt şi sec, Iulia Neculai, office manager în cadrul SC Vectra Construct SRL.

vectra_construct_24.jpg„Nu există posibilitatea de a le fi înapoiaţi banii"

Construcţiile vor fi finalizate după ce se vor termina negocierile cu societăţi subcontractoare, dispuse să termine lucrările în beneficiul Vectra Construct. „Noi, de fiecare dată, le-am spus beneficiarilor cu care am stat de vorbă că trebuie să aibă răbdare. Unele dintre termenele de execuţie sunt depăşite, altele se află încă în derulare de aceea se impune o replanificare a termenelor depăşite, curente şi viitoare", a susţinut una dintre persoanele care se ocupă de caz din partea administratorului judiciar Global Insolvency, Gheorghe Sorin Predescu. Acesta a mai precizat că, imediat cum se soluţionează problema legată de firmele subcontractoare care vor termina lucrările începute de Vectra, beneficiarii vor fi invitaţi să li se comunice noile termene, să rezilieze contractele ori să îşi dea acordul în vederea continuării lucrărilor. „Nu există posibilitatea de a le fi înapoiaţi banii. Noi recomandăm menţinerea contractelor. Din discuţiile pe care le-am avut cu conducerea instituţiilor a reieşit faptul că acestea sunt hotărâte să finalizeze lucrările la imobile", a completat Predescu.

Practic, vrând-nevrând, cei care şi-au pus speranţele şi mulţi bani în joc trebuie să meargă până la capăt pentru că nu sunt şanse să-şi recupereze 100% investiţia. După cum a susţinut Predescu, în 30 - 40 de zile, beneficiarii imobilelor vor fi invitaţi oficial pentru comunicarea noilor termene. „Beneficiarii trebuie să aibă o legătură bună cu administratorii judiciari, trebuie să accepte noile termene când vor primi imobilele pentru care au plătit". O altă variantă dată de administratorul judiciar, apreciată drept o soluţie de excepţie, este predarea imobilelor beneficiarilor la stadiul în care se află la acest moment, însă fără recuperarea vreunei alte sume. „Potrivit legii administratorul judiciar are dreptul să denunţe contractele, însă noi am ales să cerem finalizarea construcţiilor".

Pe lângă problema gravă a celor care îşi văd visul de a avea o casă dus pe apa sâmbetei, conducerea Vectra Construct nu şi-a achitat nici salariile către angajaţi. 

Chiar ieri, directorii adjuncţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa au declarat că au primit din partea angajaţilor Vectra Construct 15 reclamaţii prin care semnalau că nu le-au fost plătite salariile.

{mos_ri:vectra construct}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii