Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:11 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Marica îi „vămuia" pe Pilcă şi pe Făinărea?!

ro

16 Feb, 2011 01:26 5564 Marime text
cap_7.jpg„Alin Pilcă îi dădea lui Marica suma de 10.000 de dolari"

Fostul şef al Vămii Giurgiu, devenit preot între timp, după mai multe afaceri ce păreau necurate, s-a autodenunţat şi a dezvăluit câteva dintre secretele sistemului. Ca de obicei, vameşii constănţeni nu puteau lipsi din telenovelă.

Într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o ieri, Ungureanu a povestit păţaniile vameşilor Alin Pilcă şi Marius Făinărea cu şeful Sed Lex, Vasile Marica. Trebuie să precizăm că cei doi nu mai sunt angajaţi ai Direcţiei Regionale Vamale, ci se ocupă de afaceri. Marius Ungureanu a susţinut în conferinţa de presă că de la Biroul Vamal Giurgiu mai erau două persoane care cotizau pentru Marica Vasile şi anume Robert Cristoi (tot 2.500 dolari) şi Eugenia Ciobanu. De altfel, Vasile Marica locuia în apartamentul din Bucureşti - Cartierul Dristor - al lui Ciobanu Eugenia (lidera de sindicat de la Biroul Vamal Giurgiu). „În diferite ocazii, când îi preda lui Vasile Marica sumele provenite din mită, fostul vameş i-a întâlnit pe lucrătorii vamali Alin Pilcă şi Marius Făinărea de la Biroul Vamal Constanţa, care «cotizau» sume importante. De exemplu, Alin Pilcă îi dădea lui Marica suma de 10.000 de dolari", spune faţa preoţească, fost vameş. Marius Ungureanu susţine, în autodenunţul către Parchet, că unele dintre aceste fapte erau cunoscute şi de către ofiţeri SRI, nominalizându-l în acest sens pe Şerban Crăciunescu din cadrul SRI Giurgiu. Cu ajutorul lucrătorului vamal Dan Voinea, ofiţerul a efectuat o înregistrare a unei şedinţe ad-hoc, în care Robert Cristoi le spunea lucrătorilor vamali că Marica Vasile a solicitat o sumă mai mare de bani. Ungureanu a dat şi exemple concrete de persoane care au contribuit cu sume de bani la Vasile Marica şi au fost promovate în funcţie, de-a lungul timpului: Robert Cristoi - numit şef de vamă la Giurgiu (actualmente prefect al judeţului Giurgiu), Alin Pilcă - promovat şef al Biroului Vamal Constanţa şi director al Direcţiei Regionale Vamale Constanţa, Marius Făinărea - şef al Brigăzii de Supraveghere Vamală Constanţa, Dan Ioan Regman - fost consilier al lui Nini Săpunaru, director al Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, lider de sindicat auto-suspendat din funcţie şi angajat al Sindicatului „Unirea", fost consilier al ministrului Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, Marcel Mutescu (vicepreşedinte la nivel naţional al Sindicatului „Unirea") promovat din 2005 director la Direcţia Proceduri Vamale din cadrul ANV, autorizând comisionarii în vamă, firmele de duty-free şi diferite operaţiuni vamale, Romeo Zaharia - fost lider la nivelul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti şi director adjunct la Vama Ploieşti şi

Liviu Durbac actualul şef al Biroului Vamal Constanţa.

Menţionăm că am încercat să îi contactăm pe Alin Pilcă şi pe Marius Făinărea, însă acest lucru nu s-a putut realiza. Din surse neoficiale am aflat că Alin Pilcă ar fi plecat în concediu, în Thailanda.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • constanteni 16 Feb, 2011 09:36 SA FIE ARESTATE ACESTE JEGURI ORDINARE DE VAMESI,CHIAR SI CEI CARE AU PLECAT DIN SISTEM,ATUNCI CAND S-AU PUS CAMERE DE LUAT VEDERI.AVERILE LE-AU PUS PE NUMELE LU MAMI SAU TATICU,DAR PRIN LEGE SUNT VERIFICATE SI RUDELE DE GRADUL I.JAVRETELOR,NUOA NE IA BOC DE LA GURA NOASTRA SI A COPIILOR NOSTRIII,IAR VOI V-ATI UMFLAT BUZUNARELE DE 20 DE ANI.PAI PILCA ARE TOTI BANII AFARA...ASA CA NICI NU MAI VINE !!! SI ALTII SI ALTII...
  • tomass 16 Feb, 2011 09:02 Marica a incercat inainte de 2000 sa il puna sef la sindicatul din port pe Pilca afirmind in fata mai multor vamesi ca are incredere in el deoarece il ajuta cu diverse sume de bani.Uni vamesi s-au opus si alegerea nu a mai avut loc.Pilca si Fainarea mergind pe alta varianta.Acesti doi mafioti au creiat sistemul de mulgere a bugetului.Ulterior au fost coptati Bogatu si Teseleanu si ridicati la rangul capetenii mafiote.Sistemul s-a dezvoltat racolind locotenenti ce executa ordinele ,locotenenti ce lucreaza inca in sistem.