Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Va fi ales un nou director interimar la CN APM Constanţa. Ce spune Dan Nicolae Tivilichi

ro

30 Jan, 2019 00:00 4669 Marime text
Consiliul de Administraţie se va întruni în cursul săptămânii următoare pentru a numi un nou director interimar la CN APM Constanţa, după cum a declarat directorul Dan Nicolae Tivilichi, după decizia Curţii de Apel din data de 28 ianuarie. Nu este exclus să fie numit tot el.
 
Contactat de cotidianul ZIUA de Constanţa, directorul a declarat că „nimeni nu este veşnic”, făcând referire la funcţia pe care a ocupat-o. „Săptămâna viitoare administratorii se vor întâlni şi vor alege un nou director interimar pentru CN APM. Nu ştiu cine va fi”, a spus Dan Nicolae Tivilichi. De asemenea, de menţionat este şi faptul că nu este exclus să fie numit tot ele până la alegerea unui nou director. El a mai spus că şedinţa Adunării Generale a Administratorilor va fi organizată în luna februarie.
 
De altfel, în data de 29 ianuarie, Dana Şerban, director în Direcţia Economică din cadrul CN APM, a fost delegată să preia atribuţiile directorului general al companiei, până la şedinţa de săptămâna următoare.
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa s-au pronunţat luni, 28 ianuarie, într-un dosar deschis încă din 2017, cauză în care Dan Nicolae Tivilichi şi CN APM Constanţa au fost chemaţi în instanţă de către Stăetu Mihaela Alina. 

Iată decizia Curţii de Apel Constanţa!


„Califica drept apărări de fond excepţiile lipsei calităţii procesuale active a reclamantei şi lipsei interesului în promovarea cererii de chemare în judecată, invocate de către intervenientul Tivilichi Nicolae Dan. Admite recursul. Casează în tot sentinţa recurată şi rejudecând dispune: Admite cererea de chemare în judecată. Anulează Procedura de selecţie pentru ocuparea funcţia de Director General al CN Administraţia Porturilor Maritime SA iniţiată în baza Hotărârii Consiliului de Administraţie nr. 24/28.11.2016, Procesul-verbal privind verificarea şi evaluarea conformităţii administrative şi eligibilităţii dosarelor privind candidatura pentru funcţia de director general şi director economic nr. 3098/27.01.2017 în ceea ce priveşte funcţia de director general, precum şi actele ulterioare de numire în funcţia de director general al CN Administraţia Porturilor Maritime SA întocmite urmare a procedurii de selecţie pentru ocuparea funcţia de director general al CN Administraţia Porturilor Maritime SA iniţiată în baza Hotărârii Consiliului de Administraţie nr. 24/28.11.2016. Respinge cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Tivilichi Nicolae Dan ca nefondată. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei azi, 28.01.2019”.
 

Corpul de Control, trimis de minister la CN APM

 
Dan Nicolae Tivilichi a mai spus că ieri a fost dispus Corpul de Control al Ministerului Transporturilor, la comanda actualului ministru interimar, Rovana Plumb. Controlul are în vedere OUG 19/2011. „Nu este o legătură între decizia curţii şi Corpul de Control. Controlul vizează pe toată lumea, inclusiv Consiliul de Administraţie”, a spus Tivilichi.
 
Citeşte şi:
 
Declaraţie de avere - Daniela Şerban Directoarea Direcţiei Economice a CN APMC deţine acţiuni în trei societăţi comerciale (documente)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii