Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Va avea în plus o sală de conferinţe Hotelul lui Dan Cornel de pe lacul Siutghiol, „updatat“ cu încă un etaj

ro

16 Jul, 2015 00:00 3264 Marime text
În anul 2011, omul de afaceri Dan Cornel demara primele acţiuni pentru construcţia unui nou hotel în staţiunea Mamaia - bulevardul Mamaia nr. 453, lângă hotelurile Olt şi Iaki. După ce a obţinut toate documentele de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa şi de la autorităţile locale, firma a demarat lucrările de construcţie a unui hotel de şapte etaje (P+6-7E) pe data de 19.10.2012. Anul acesta, pe 19 octombrie, investiţia ar trebui să fie finalizată complet, doar că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din teren, iar Dan Cornel s-a gândit că turiştii ar putea năvăli în Mamaia, astfel că doar şapte etaje ale hotelului său nu ar fi de ajuns.
 
Asta ar fi o explicaţie a faptului că omul de afaceri a solicitat Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa eliberarea autorizaţiei de mediu pentru a putea modifica regimul de înălţime al construcţiei. Astfel, potrivit memoriului de prezentare depus la APM Constanţa şi întocmit de arhitectul Radu Marian, Dan Cornel a solicitat modificarea proiectului în curs de execuţie Hotel P+6+7E, în Hotel P+7+8E. Motivul, redat în memoriul de prezentare, este realizarea unor modificări ale proiectului aflat în curs de execuţie - „Hotel în regim de parter şi 6-7 etaje”, pentru care s-a obţinut Autorizaţia de Construire nr. 1665 / 03.10.2012 pe numele Dan Cornel, modificările constând în „ridicarea regimului de înălţime la P+7-8E”, pentru care s-a obţinut Certificatul de Urbanism nr. 84 din 16.01.2014, pentru noul beneficiar. Situată pe malul lacului Siutghiol, impunătoarea construcţie aparţine beneficiarului D.C.&O Hotels SRL, proiectant - arhitectul Radu Marian, iar constructor - SC Vinmas Buiding SRL.
 
Modificările vizează nu doar extinderea pe verticală a construcţiei, ci şi pe orizontală, după cum urmează: „Modificări propuse la etajele 1 - 5: suprafaţă construită va fi de 521,57 mp, ca urmare a măririi coridorului la limita structurii de rezistenţă (la faţa zidului) - iniţial, există o retragere de 1,20 mp. Structural, a apărut un stâlp la colţul nord-est şi grinzile aferente, din calculul structurii de rezistenţă, şi implicit o terasă de 21,02 mp“, se arată în memoriul de prezentare. La etajul al şaselea va creşte numărul apartamentelor de la 4 la 6. Suprafaţa construită va creşte de la 390 de mp la 487. Şi etajul al şaptelea va ajunge să aibă o suprafaţă de 344,33 de mp construiţi, structura apartamentelor fiind uşor modificată. Etajul al optulea, cel propus, va avea o suprafaţă construită de 191,92 mp, va fi prevăzut cu un grup sanitar şi cu sală de conferinţă de 130,02 mp - utilizată cu circuit închis, doar pentru persoanele care sunt cazate în hotel.
 
După modificările propuse, capacitatea totală a hotelului va fi de 60 de camere, dotate cu două paturi (120 de persoane), şase apartamente, în loc de patru apartamente, şi un penthouse, de patru camere.

Din datele Registrului Comerţului

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma D.C.&O Hotels SRL a fost înfiinţată în anul 2011, având sediul social în municipiul Constanţa, strada Ştefan cel Mare. Asociat unic şi administrator, de la momentul înfiinţării societăţii, este Dan Cornel, cu aport la capital 200 de lei, echivalând cu 20 de părţi sociale. Conform aceleiaşi surse, Dan Cornel a mai fost implicat în câteva firme, în prezent radiate sau dizolvate: Porto Fino Tur SRL, aflată în dizolvare judiciară, şi Interex SRL şi Consulting&Tur SRL - radiate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii