Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USL îşi împarte sferele de influenţă în colegii la sfârşitul săptămânii La nivel naţional - paritate în USL, la Constanţa liberalii vor 5 colegii

ro

12 Sep, 2012 02:39 2047 Marime text

sedinta_-_Gheorghe_Dragomir_05.jpgDeşi liderii PSD şi PNL Constanţa au anunţat că, oficial, nu au avut loc încă discuţii privind negocierea modului de repartizare a colegiilor la alegerile parlamentare, în culise se discută cu cuţitele pe masă. Conform unor surse din interiorul USL, la ultime runde de discuţii neoficiale liberalii ar fi venit cu un ultimatum pentru aliaţii din PSD. Până la sfârşitul săptămânii echipele de negociere din cadrul USL trebuie să definitiveze colegiile în care vom avea noi candidaţi la alegerile parlamentare. La PSD, sâmbătă urmează să fie convocate întâlniri cu preşedinţii PSD de consilii judeţene, cu primarii de reşedinţă de judeţ şi cu membrii Consiliului Executiv Naţional, unde va fi supusă la vot şi ratificată această negociere în cadrul USL.

sedinta_colegii_-_Nicusor_Constantinescu.jpg La nivel de principiu, parlamentarii Alianţei de Centru Dreapta (PNL-PC) şi Alianţei de Centru Stânga (PSD-UNPR) deja aleşi îşi păstrează colegiile, principiul desemnării candidaţilor în USL rămânând, ca şi la locale, cel al parităţii, la nivel naţional. Pe plan local, deşi PSD are pretenţii de supremaţie, liberalii vor cel puţin două Colegii în plus faţă de cele câştigate la scrutinul din 2008. „Vom avea în mod sigur un număr în plus de candidaturi, cel mai probabil două şi trebuie să ne selectăm candidaţii, care să câştige alegerile", a declarat deputatul PNL de Constanţa Mihai Lupu. La rândul său, preşedintele organizaţiei judeţene, deputatul liberal Gheorghe Dragomir afirmă că deocamdată nu au fost decise Colegiile din judeţ pe care liberalii le ţintesc, însă vineri debutează negocierile şi se vor stabili cu exactitate. Din partea PSD vor participa la negocierile cu liberalii vicepreşedintele Nicuşor Constantinescu şi secretarul general, Cristinel Dragomir, care vor dori ca PSD să păstreze cel puţin cele şase colegii din 10 disponibile la Camera Deputaţilor şi pe cele două de la Senat. Şi Partidul Conservator speră să-şi conserve cel puţin un colegiu, respectiv cel ocupat în prezent de senatorul Mircea Banias. La un simplu calcul, aliaţilor din USL le-ar mai fi necesare cel puţin încă patru colegii pentru a putea satisface pretenţiile venite din toate cele patru formaţiuni, lucru practic imposibil în acest moment.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii