Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unul dintre sediile AJFP Constanţa va fi reabilitat. Actuala clădire pune în pericol viaţa celor 130 de angajaţi (document)

ro

21 Oct, 2016 00:00 2481 Marime text
Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi face licitaţie în vederea atribuirii contractului „Servicii de elaborare Expertiză tehnică şi Documentaţie pentru avizarea lucrărilor de intervenţii la obiectivul «Consolidarea şi reabilitarea sediului AFP Constanţa»“, în valoare estimată de 120.000 de lei, fără TVA. Ofertele vor fi transmise în plic închis la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi până pe data de 31.10.2016. Beneficiarul investiţiei este Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Constanţa.
 
Sediul care urmează a fi supus programului investiţional pentru care se solicită prestarea serviciilor ce fac obiectul contractului este format dintr-un ansamblu de construcţii aflate în proprietatea publică a statului şi în administrarea Ministerului Finanţelor Publice. Terenul aferent construcţiilor are o suprafaţă de 3.430 mp şi provine din alipirea a două terenuri: unul de 1.423 mp, situat pe strada Mircea cel Bătrân nr. 96, şi unul de 2.007 mp - strada Smârdan nr. 5.
 
Potrivit caietului de sarcini, obiectul investiţiei se referă la consolidarea şi reabilitarea clădirii principale şi a clădirilor anexe, amplasate în municipiul Constanţa, pe strada Mircea cel Bătrân nr. 96. Clădirea principală din strada Mircea cel Bătrân nr. 96 este fostul sediu al AJFP Constanţa, în prezent fiind în stare avansată de degradare.
 
În caietul de sarcini se precizează că respectiva clădire are deficienţe majore la structura de rezistenţă, care periclitează rezistenţa şi stabilitatea, zidăria prezintă multiple fisuri şi crăpături orizontale şi verticale, nu există sâmburi de beton armat pentru structura verticală şi de rezistenţă, planşeele se află într-o stare avansată de degradare, elementele de lemn ale podului sunt putrezite şi mucegăite, la nivelul faţadei există exfolieri ale tencuielii, prezentând pericol de desprindere şi, eventual, vătămarea persoanelor care circulă pe trotuarele adiacente.
 
Anexele sunt şi ele într-o stare avansată de degradare: goluri de geam cu tâmplărie de lemn, uşi ieşite din plan, parchet din lemn masiv umflat şi putrezit, pereţi crăpaţi. În prezent, structura de Inspecţie Fiscală din cadrul AJFP Constanţa, în cadrul căruia activează 130 de angajaţi, funcţionează într-un sediu închiriat, care nu corespunde specificului activităţii.

Iată ce lucrări vor fi executate!

Investiţia constă în: execuţia lucrărilor de consolidare a elementelor structurale în scopul asigurării nivelului de siguranţă la acţiuni seismice al clădirilor existente, precum şi de păstrare şi punere în valoare a clădirii istorice, conform soluţiilor raportului de expertiză tehnică; realizarea tuturor categoriilor de lucrări necesare asigurării funcţionalităţii construcţiilor reabilitate, precum şi a lucrărilor de modernizare a acestora: recompartimentări, hidroizolaţii, termoizolaţii, acoperiş, înlocuirea instalaţiilor şi echipamentelor aferente construcţiei, demontări şi montări, realizarea instalaţiei de climatizare, a reţelei de cablare structurală, precum şi a tuturor instalaţiilor de siguranţă în exploatare.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta caietul de sarcini pentru contractul de achiziţii „Servicii de elaborare Expertiză tehnică şi Documentaţie pentru avizarea lucrărilor de intervenţii la obiectivul «Consolidarea şi reabilitarea sediului AFP Constanţa»“.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii