Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unul dintre ei a făcut în 2006 schimb de terenuri cu Primăria Constanţa Cine sunt agenţii economici supraimpozitaţi de Consiliul Local Municipal

ro

03 Jul, 2017 00:00 5236 Marime text
Şedinţa Consiliului Local al Municipiului Constanţa a avut loc la finalul săptămânii trecute, având pe ordinea de zi 27 de puncte. Printre acestea, s-au regăsit şi trei proiecte de hotărâre privind majorarea impozitului pe clădiri şi terenuri deţinute de Agexcom Internaţional Ltd SRL, Tur-Yap SRL şi SC K-Publicitate Markenting SRL.
 
Cele trei proiecte care au fost votate de aleşii locali sunt:
- cel privind majorarea cu 500% a impozitului pe clădiri - pentru clădirea situată pe strada Vasile Alexandri nr. 14, proprietate a Agexcom Internaţional Ltd SRL;
- cel care vizează majorarea cu 500% a impozitului pe clădiri - pentru imobilul situat pe strada Griviţa nr. 44, proprietate a Tur-Yap SRL;
- cel pentru majorarea cu 300% a impozitului pe terenuri - pentru terenul situat pe bulevardul Mamaia nr. 217, proprietate a SC K-Publicitate Marketing-Consultanţă SRL.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă, în cele ce urmează, date referitoare la cei trei agenţi economici penalizaţi de Primăria Constanţa. 

Agexcom International Ltd SRL, în datele Registrului Comerţului  

Firma a fost înfiinţată în anul 1991 şi are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 2.000 de lei, integral vărsat, este compus din 200 de părţi sociale. Asociaţii firmei sunt Sisteme Internaţionale de Afaceri SA şi Alexandru Dragoş Vlad Burchi Popescu, fiecare cu 50% din capitalul social. De administrarea societăţii, care realizează lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, se ocupă Alexandru Dragoş Vlad Burchi Popescu.
 
La rândul său, Sisteme Internaţionale de Afaceri SA a luat fiinţă în anul 2003 şi are sediul social în Bucureşti. Firma are un capital social subscris de 90.000 de lei, integral vărsat, compus din 60 de acţiuni. Sisteme Internaţionale de Afaceri SA este controlată de Masterjob Limited, cu sediul în Nicosia, cu 93,33333333% din capitalul social, şi Valentin Gheorghe Ionescu, cu 6,6666666667% din capitalul social. Administratorul firmei, care oferă servicii de reprezentare media, este Valentin Gheorghe Ionescu, cunoscut ca partener de afaceri şi apropiat al echipei Mazăre - Constantinescu - Strutinsky. Despre Sisteme Internaţionale de Afaceri se mai ştie că este concesionarul Portului Turistic Tomis, iar Ionescu figurează ca inculpat în Dosarul Retrocedărilor, prin firma sa Habitat şi Ambient SA, la capitolul cesionari cumpărători de drepturi succesorale, „pentru complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie“.

Schimburi de terenuri cu Primăria Constanţa

SC Agexcom International Ltd SRL se numără printre firmele cu care Primăria Constanţa a făcut schimburi de terenuri în decursul timpului. Dispoziţia prin care Primăria a împuternicit un reprezentant al său să semneze contractul de schimb dintre cele două părţi datează din anul 2006. Vorbim, de fapt, despre două dispoziţii, prima dintre ele conţinând, aşa cum reiese din cea de-a doua, date eronate.
 
Prin Dispoziţia nr. 293/26.01.2006, fostul primar Radu Mazăre a dispus împuternicirea Fulviei Antonela Dinescu, consilier juridic la acea vreme, în Primăria Constanţa, în vederea semnării contractului de schimb de terenuri dintre administraţia locală şi SC Agexcom International Ltd SRL. Potrivit documentului amintit, societatea cu pricina ar fi trebuit să dea Primăriei un teren în suprafaţă de 1.197 mp, situat în Constanţa, pe aleea Hortensiei, zona bloc ME2A, în schimb urmând a primi un teren în suprafaţă de 718,20 mp, situat, de asemenea, în Constanţa, pe bulevardul Al. Lăpuşneanu, în faţa blocului nr. 18.
 
Potrivit datelor publicate pe www.vrajitorul.eu, în perioada 2007 - 2012, SC Agexcom International Ltd SRL figura cu o ipotecă în valoare de 726.000 de lei, pe un teren de fix 718,20 mp. Două luni mai târziu, primarul de atunci, Radu Mazăre, semna o altă dispoziţie. Este vorba despre Dispoziţia nr. 820 din martie 2006, care avea ca obiect îndreptarea unei erori materiale. Mai exact, se făcea precizarea că terenul în suprafaţă de 1.197 mp, pe care SC Agexcom International Ltd SRL urma să îl dea Primăriei la schimb, nu este situat pe aleea Hortensiei, zona bloc ME2A, ci pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 282, lot 1.

Despre Tur-Yap Group SRL

Potrivit Registrului Comerţului, firma a fost înmatriculată în anul 1998 şi are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 900.800 de lei, integral vărsat, este compus din 9.008 părţi sociale. Arikan Halil, născut în Turcia, este asociat unic. Tot el este şi administratorul firmei. Prin sentinţa penală nr. 819/F din 12.11.2013, pronunţată în dosarul nr. 17703/3/2008 de Tribunalul Bucureşti - Secţia a II-a Penală, definitivă prin decizia penală nr. 863 din 1.07.2014, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I Penală, menţine măsurile asigurătoare dispuse în faza de urmărire penală asupra bunurilor aparţinând inculpaţilor din prezenta cauză, respectiv: sechestrul asigurător instituit asupra bunurilor inculpatului Arikan Halil, până la concurenţa sumei de 26 mld. ROL, prin Ordonanţa nr. 101140/27.03.2003 a IGPR; sechestrul asigurător asupra părţilor sociale deţinute de către inculpat la societăţile comerciale ce îi aparţin.

K-Publicitate Marketing-Consultanţă SRL, în datele Registrului Comerţului 

Firma, înfiinţată în anul 2002, are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 1.250 de lei, integral vărsat, este compus din 25 de părţi sociale. K-Publicitate Marketing-Consultanţă SRL este controlată de Adopt Management Limited, cu sediul în Cipru, cu 80% din capitalul social, şi Diana Aretina Baicu, născută pe 18.06.1968, în Chişineu-Cris, Arad, cu 20% din capitalul social. Administratorul firmei, care desfăşoară activităţi ale agenţiilor de publicitate, este Adopt Management Limited.
 
Citeşte şi:
 
Cu cine făcea Primăria Constanţa schimburi de terenuri în anul 2006 (document)
 
În 2006 făcea schimb de terenuri cu Primăria Constanţa Liberalii s-au abţinut de la votul în cazul PUZ-ului iniţiat de Agexcom-ul lui Burchi
 
Un afacerist asociat cu un coinculpat al lui Mazăre în Dosarul Retrocedărilor demarează investiţii imobiliare pe Lăpuşneanu
 
Mazăre - „N-am auzit în viaţa mea de Burchi“ Proiectul fostului asociat al lui Strutinsky, retras din şedinţa Consiliului Local Constanţa (document)
 
Controversatul proiect privind aprobarea Planului urbanistic zonal, retras de pe ordinea de zi a CLM Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii