Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde pot depune cernavodenii cereri pentru ajutoarele de încălzire (documente)

ro

21 Oct, 2013 00:00 2034 Marime text
Locuitorii oraşului Cernavodă pot depune cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei. Astfel, începând cu data de 21.10.2013, se primesc cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei, la sediul SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL din Cernavodă, strada Fundătura Viorelelor nr. 2A.
 
Beneficiarii trebuie să depună următoarele acte în original şi copie xerox: act de identitate pentru persoanele majore, certificat de naştere pentru copiii sub 14 ani, certificat de căsătorie, certificat de deces, hotărâre de divorţ, act de proprietate / închiriere, adeverinţă de venit (de la locul de muncă, inclusiv tichete de masă), cupon de pensie, cupon de alocaţie (document de tranzacţie alocaţie de la bancă), extras de cont, adeverinţă de la instituţia de învăţământ pentru elevii cu bursă, hotărâre judecătorească pentru copiii aflaţi în plasament şi pentru copiii care sunt încredinţaţi după divorţ. Ajutorul se acordă în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 786 de lei în cazul familiilor şi de până la 1.082 lei în cazul persoanei singure. Persoanele singure cu venitul net mediu lunar între 786,10 lei şi 1.082 de lei beneficiază de compensare procentuală de 10%. Pentru beneficiarii de ajutor social (Legea 416/2001), compensarea este de 100%.
 
Cine nu poate primi ajutoarele
 
Nu pot primi ajutoare acordate pentru încălzire cei care deţin următoarele bunuri imobile: clădiri sau spaţii locative, altele decât locuinţa de domiciliu şi anexele gospodăreşti, terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă şi alte terenuri intravilane care depăşesc 1.000 mp în zona urbană şi 2.000 mp în zona rurală. La acestea se adaugă bunurile mobile, aflate în stare de funcţionare: autoturism şi/sau motocicletă cu o vechime mai mică de 10 ani, două sau mai multe autoturisme şi/sau motociclete cu o vechime mai mare de 10 ani, autovehicule (autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fără remorci, rulote, autobuze, microbuze), şalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi, utilaje agricole (tractor, combină autopropulsată), utilaje de prelucrare agricolă (presă de ulei, moară de cereale), utilaje de prelucrat lemnul: gater sau alte utilaje acţionate hidraulic, mecanic sau electric, depozite bancare cu valoare de peste 3.000 de lei, suprafeţe de teren, animale şi păsări a căror valoare netă de producţie anuală depăşeşte suma de 1.000 de euro pentru persoana singură şi suma de 2.500 de euro pentru familie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii