Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou termen în procesul cu partidul care l-a exclus Chiru - „Moisoiu nu poate reveni în PDL prin hotărâre judecătorească"

ro

07 Mar, 2012 02:39 1858 Marime text
Moisoiu_gigi.jpg„Nu mă interesează sub nicio formă rezultatul procesului pe care fostul nostru coleg Dănuţ Moisoiu îl derulează de patru ani de zile cu PDL Constanţa. În statutul nostru este stipulat foarte clar modul în care după excludere sau suspendare se poate reveni în rândul partidului. O simplă hotărâre judecătorească nu-i va conferi domnului Moisoiu calitate de membru de partid", susţine liderul democrat-liberal Christian Gigi Chiru, întrebat fiind dacă partidul îşi va angaja în cele din urmă un avocat în procesul pe care Moisoiu l-a intentat încă din 2008. Chiru mai susţine că Moisoiu putea să revină în partid la un an de la excludere, potrivit statutului, dacă şi-ar fi dorit acest lucru. „La împlinirea unui an de la excludere, putea să depună adeziune, s-o luăm în discuţie şi să decidem în forurile noastre dacă îl primim sau nu în partid. Faptul că nu a făcut-o mă face să cred că nu-şi doreşte o revenire", a comentat preşedintele Chiru.

Constatarea calităţii de membru al PDL a consilierului local Dan Moisoiu s-a amânat pentru sfârşitul lunii martie, după ce la termenul din 10 februarie s-a constatat lipsa de procedură, mai exact Biroul Permanent Judeţean şi Consiliul de Coordonare Local al PDL nu au fost citate la adresa corectă. PDL s-a mutat la sfârşitul anului trecut în sediul din strada Lahovari, iar la începutul procesului dintre cele două parţi partidul îşi avea sediul pe bulevardul 1 Mai, bl. B9.

La rândul său, Moisoiu a precizat că nu cunoaşte amănunte din dosar, dar că are un avocat care se ocupă de această cauză şi cu siguranţă va fi informat de parcursul său. Totodată, aceasta a adăugat că, indiferent de rezultatul procesului, membrii PDL nu au de ce să se sperie, pentru că el nu-şi mai doreşte să candideze pentru Consiliul Local Municipal.

Reamintim că dosarul a fost suspendat în luna noiembrie 2010, în temeiul dispoziţiilor art. 242 pct. 2 C. proc. civ. şi a fost repus pe rol la sfârşitul anului trecut, atunci când instanţa a fixat un nou termen pentru 10 februarie 2012. Moisoiu a dat în judecată, pe 1 august 2008, Partidul Democrat Liberal, Consiliul de Coordonare Local Constanţa al PDL, Biroul Permanent Judeţean Constanţa al PDL şi Consiliul Local Municipal Constanţa. Moisoiu le-a cerut magistraţilor constănţeni să dispună, printr-o hotărâre judecătorească, recunoaşterea calităţii sale de membru al PDL. Moisoiu a fost exclus din PDL Constanţa pe 5 iunie 2008, acuzat fiind de colaborare cu adversarul politic PSD. Moisoiu s-a adresat instanţei de judecată după ce Comisia Naţională pentru Statut, Etică şi Litigii din cadrul PDL i-a soluţionat nefavorabil plângerea, hotărând că decizia de excludere rămâne definitivă şi irevocabilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii