Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Discuţii aprinse Un nou protest în Tomis 3, în zona în care va fi relocată Biserica Izvorul Tămăduirii (galerie foto + video)

ro

05 Apr, 2017 18:15 4826 Marime text
Mai multe persoane s-au adunat, în această seară, în zona din Tomis 3 din Constanţa, unde s-a stabilit că se va reloca Biserica Izvorul Tămăduirii din Constanţa. De o parte, sunt constănţenii care sunt pro acestui proiect, de cealaltă, locatarii nemulţumiţi de faptul că în zonă se va construi o biserică. 

La faţa locului, au ajuns şi jandarmii, pentru a ţine sub control situaţia. Militarii le-au atras atenţia cetăţenilor că nu au autorizaţie pentru a protesta. 

„Nu-mi place problema pe care o avem aici. (...) Nu cred că mai avem nevoie de biserici în Constanţa. Avem nevoie de parcări. (...) Aici, în România, e o mare problemă cu Guvernul. Oamenii trebuie să fie ascultaţi”, a spus un bărbat din Statele Unite care locuieşte acum la Constanţa.

„În numele asociaţiei de proprietari a blocului A6, am formulat o acţiune (...) de sistare a lucrărilor. Instanţa, surprinzător, s-a organizat şi s-a mişcat foarte repede, iar luni, la ora 12.00, avem primul termen de judecată, unde se va clarifica dacă cei care construiesc au sau nu au autorizaţie. Se pune în discuţie doar sistarea lucrărilor”, a spus un bărbat care locuieşte în blocul A6.

În această seară, sunt prezente şi persoane care văd cu ochi buni acest proiect.
 

„Ce înseamnă, practic, Biserica? Casa Domnului. Unde ne putem ruga cu toţii. Au loc şi tineri, şi bătrâni. (...) Având în vedere că sunt foarte mulţi oameni în vârstă, neputincioşi, e nevoie de biserică”, a spus o femeie care locuieşte în zonă, la blocul A3.

 

„Eu am o părere extraordinară”, a spus o altă persoană. 


UPDATE 1, ora 18.46
 
O parte din oamenii prezenţi discută intens.
 

„Nu ştii că biserica te formează şi tot ea te înmormântează?”, spune o femeie.

 

„Credeţi că biserica te uneşte? Credinţa te uneşte”, a spus altcineva.



Citeşte şi: 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii