Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost revoluţionar şi colaborator al Securităţii vrea să dea lovitura pe piaţa taximetriei din Constanţa (documente)

ro

15 Jul, 2015 00:00 7656 Marime text
Taximetrele unei noi firme vor brăzda drumurile Constanţei. Potrivit datelor din Monitorul Oficial al României, partea a IV-a, nr. 3320/09.07.2015, firma Fortuna Taxi SRL, având ca principal obiect de activitate „transporturi cu taxiuri“, a luat fiinţă la Constanţa. Societatea este deţinută de Ştefan Lupaşcu (5%) şi de Iuliu-Aurel Burbea-Milescu (95%), cel din urmă fiind şi administrator, numit pe data de 19 martie 2015. Aceasta nu este singura firmă a celor doi, după cum vom relata în cele ce urmează. Numele lui Iuliu-Aurel Burbea-Milescu este unul destul de cunoscut în Constanţa, în mediul medical şi nu numai.
 
Administratorul Fortuna Taxi este şi medic psihiatru în Constanţa, doctor în Ştiinţe Medicale, cu un master în Management sanitar. Dr. Burbea-Milescu este medic primar psihiatru, deţine competenţe în psihiatria de legătură, în medicina cuantică şi în psihoterapia de cuplu tip Balint, după cum se menţionează pe site-ul cabinetului său.

Revoluţionar, luptător în… ambele tabere

Însă şi mai interesant pare să fie trecutul doctorului Burbea-Milescu. În şedinţa din 26.03.2013, Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 a avut pe masa de lucru adresa Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (SPRR) nr. 42/207/15.03.2013, prezentată de preşedintele Comisiei, deputatul Cristian George Sefer. Articolul 49 din normele metodologice de aplicare a Legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei Române din decembrie 1989 nr. 341/2004, aprobată prin HG nr. 1412/ 2004, cu modificările şi completările ulterioare, în cadrul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, prevedea solicitarea acordării avizului pentru anularea certificatelor şi, eventual, pentru retragerea titlurilor atribuite de către Preşedintele României unor persoane. La numărul 30, regăsim numele lui Iuliu-Aurel Burbea-Milescu, „cu dosar de preschimbare nr. 2422/2004, având calitatea de Luptător Remarcat prin Fapte Deosebite cu certificat preschimbat LRM-B nr. 00064, constatat colaborator al Securităţii prin sentinţă civilă irevocabilă“, după cum se arată în înscrisul respectiv, care poate fi consultat în secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa. „În urma discuţiilor purtate în cadrul şedinţei, membrii Comisiei au hotărât avizarea favorabilă în vederea anulării certificatelor de revoluţionar şi, eventual, a retragerii titlurilor atribuite de către Preşedintele României. S-a votat cu unanimitate de voturi“, se specifică în sinteza şedinţei respective. De altfel, sentinţa civilă la care se face referire este de asemenea disponibilă în ediţia online. Din aceste documente aflăm că Iuliu-Aurel Burbea-Milescu are domiciliul în Constanţa, exact unde are sediul social şi noua firmă de taximetrie din Constanţa.

Două firme de taximetrie în două luni


În 2009, ZIUA de Constanţa nota, într-un articol din 11 septembrie, numele posesorilor de certificate de revoluţionar care făceau parte din aparatul de represiune ceauşist. Numele lui Iuliu-Aurelian Burbea-Milescu apărea atât în lista cu numele revoluţionarilor ale căror dosare au fost trimise în instanţă de către Colegiul CNSAS, cât şi în cea cuprinzând numele revoluţionarilor care făceau parte din Asociaţia Revoluţia din 1989 Constanţa.

Registrul Comerţului oferă însă şi alte informaţii interesante, de care Monitorul Oficial al României încă nu a „aflat“. Astfel, potrivit sursei citate, firma de taximetrie nu este singura afacere a lui Burbea-Milescu. Acesta mai este asociat majoritar (95%) şi administrator al firmei Fordora Activ SRL, unde s-a asociat tot cu Ştefan Lupaşcu (5%) într-o afacere având ca obiect principal de activitate tot „transporturi cu taxiuri“. Firma a fost înfiinţată în mai 2015 şi are sediul social la aceeaşi adresă de pe strada Nalbei, unde funcţionează în baza contractelor de comodat. Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la Iuliu-Aurel Burbea-Milescu, însă acesta nu a răspuns la telefon şi nici la mesajele noastre. În cazul în care va dori să îşi exprime opinia cu privire la subiectul prezentat, aceasta va fi publicată într-o ediţie viitoare a cotidianului ZIUA de Constanţa.

Citeşte şi 

Revoluţionari, deconspiraţi ca turnători la Securitate
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii