Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un cunoscut actor din filmul "Toate pânzele sus" s-a stins din viață!

ro

16 Jul, 2020 22:59 1778 Marime text
  • Actorul George Paul Avram, care l-a interpretat pe marinarul Haralamb din filmul românesc "Toate pânzele sus", a murit joi, la vârsta de 80 de ani.

George Paul Avram, cunoscut pentru rolul marinarului Haralamb din filmul românesc "Toate pânzele sus", a murit joi, la vârsta de 80 de ani. Înmormântarea actorului va avea loc vineri, la ora 11.00, la Cimitirul „Tudor Vladimirescu" din Capitală, potrivit România TV.
 

 Soţia actorului a fost cea care a confirmat că acesta a murit. 

"Haralamb a ridicat toate pânzele sus și, după 80 de ani printre noi s-a dus pe oceanul fără sfârșit. A fost actor al Teatrului Național din București, până în ziua în care a decis să părăsească țara, în 1987, persecutat de comuniști. S-a întors în 2005 și a fost repus în toate drepturile care i se cuvin ca cetățean român. Ultimul său rol a fost în 2007, în... «Restul e tăcere» ", a scris jurnalistul Florin Ghioca pe Facebook, imediat după aflarea tristei vești.


George Paul Avram a fugit în Germania în 1987 din cauza represaliilor la care a fost supus de un important director din Ministerul Culturii. Marele actor are la activ peste 50 de roluri în cele mai importante piese montate la Teatrul Național din București, precum și apariții-cheie în producții cinematografice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii