Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un artist de la Neversea are o cerinţă specială de la organizatori. Vrea... o ceapă!

ro

02 Jul, 2019 00:00 3325 Marime text

A mai rămas puţin până când fanii Neversea vor intra în lumea fantastică a festivalului și vor scrie încă o pagină din legendă. Plaja, unde pentru 4 zile și 4 nopți timpul se va dilua, se va transforma într-un loc fantastic, iar participanții vor deveni personaje care vor călători în timp alături de cei peste 200 de artiști ce vor urca pe scenele amplasate pe plaja Neversea.

Artiştii au avut şi câteva cerinţe speciale. Sean Paul, unul dintre headlinerii festivalului, a cerut... o ceapă! Nu a precizat ce tip să fie, dar organizatorii au precizat că se vor conforma. Jessie J a cerut un table make up roll, pentru camera de hotel. Steve Aoki, unul dintre cei mai iubiţi artişti, a cerut, ca de obicei, 12 torturi pentru a le arunca în publicul festivalului. Mai exact, a trimis o reţetă către organizatori care trebuie respectată cu stricteţe! Asta pentru că frişca trebuie să se lipească de faţa participantului.

Pe lângă acestea, artiştii au cerut băuturi deosebite, care nu se găsesc la noi în ţară. Mulţi au cerut maşini de lux, fabricate în 2018-2019. Desigur, unele cerinţe au fost mai simple - au vrut jocuri video precum „Fortnite”. Artiştii vor fi cazaţi la hoteluri de 4 şi 5 stele din Mamaia, dar şi la unele hoteluri din Bucureşti.

Accesul pe plaja Neversea se face prin Portul Tomis. Odată ajunși în zona festivalului, primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă fanii festivalului este să schimbe biletul într-o brățară de festival la unul din punctele de check-in. Posesorul biletului trebuie doar să se prezinte la cortul de check-in, cu un bilet cu cod de bare valid și o carte de identitate, pentru a intra în posesia brățării de festival. Tinerii sub 18 ani vor avea nevoie, pe lângă bilet și actul de identitate, și de documentul care atestă acordul părinților. Accesul minorilor sub 14 ani este permis doar pe baza unui bilet valid și însoțit de un părinte.

Organizatorii au pregătit și anul acesta un program pre-festival, ridicarea brățării de la corturile de check-in se va putea face în perioada 2-3 iulie, în intervalul orar 14:00 – 22:00, urmând ca în timpul festivalului, accesul să se realizeze în intervalul 14:00 – 06:00.

Peste 5 000 de persoane lucrează în producția efectivă a festivalului Neversea, dintre care peste 1400 sunt voluntari. În ceea ce privește logistica festivalului, cifrele sunt impresionante: peste 300 de camioane necesare pentru transportul logistic. Scena principală are 25 metri înălțime, peste 90 de metri baza și peste 400 de metri pătrați de ecrane led de ultimă generație. Perimetrul festivalului este împrejmuit de 5 km de gard. Pentru grafica și designul tuturor scenelor s-au adunat peste 600 de ore de muncă a peste 20 designeri și arhitecți, ce au contribuit la crearea universului Neversea din acest an. Pentru protecția plajelor se folosesc peste 10.000 mp de podele de lemn și peste 8.000 mp de podele protecție trafic greu. Organizatorii folosesc 22 de generatoare electrice pentru a acoperi întreaga zonă,  însumând 4,5 MW putere instalată, adică consumul unui oraș de 40.000 de locuitori din România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii