Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un an de la decesul primarului din Adamclisi

ro

14 Mar, 2011 01:43 2527 Marime text
cap_8.jpgMâine se împlineşte un an de când edilul comunei Adamclisi, Emilian Burcea, a trecut în nefiinţă în urma unui atac cerebral. Primarul a decedat în timp ce se afla în Bulgaria, la Silistra, unde era plecat să cumpere îngrăşământ pentru culturile din localitate.

Vestea că edilul comunei a trecut la cele veşnice a bulversat atât familia şi cunoscuţii, cât şi pe colegii de partid din întreg judeţul, cu atât mai mult cu cât Emilian Burcea nu avea decât 40 de ani. Se afla la al doilea mandat de primar şi locuitorii erau mulţumiţi de modul cum a condus localitatea în cei şase ani de când era în funcţia de primar. Era căsătorit de aproape 20 de ani şi avea două fete.

Emilian_Burcea.jpgDupă decesul său, soţia sa, Marieta Burcea a vrut să ducă mai departe mandatul soţului, participând la alegerile locale care s-au desfăşurat două luni mai târziu, însă aceasta a pierdut mandatul în faţa democrat-liberalului Anton Burcea.

La începutul lunii aprilie 2010, Emilian Burcea a primit din partea autorităţilor judeţene constănţene titlul de cetăţean de onoare al judeţului, iar fetele edilului, Andreea şi Carmen, burse în valoare de 100 de euro fiecare. Precizăm că una dintre fete este la liceu, iar cealaltă la facultate. Totodată, familia regretatului primar a primit din partea Consiliului Judeţean Constanţa şi un ajutor în valoare de 27.000 de euro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii