Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UDTTMR a deschis cursurile la Şcoala comunitară (galerie foto)

ro

30 Sep, 2013 00:00 3072 Marime text
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) a deschis, sâmbătă, cursurile organizate în cadrul Şcolii comunitare în anul şcolar 2013 - 2014. La acţiune au fost prezenţi elevi, părinţi, profesori, precum şi reprezentanţi ai conducerii UDTTMR şi membrii Comisiei de Învăţământ din cadrul uniunii. În acest context a fost prezentată oferta educaţională propusă de UDTTMR pentru acest an şcolar.

Aşa cum se menţionează într-un comunicat de presă, în fiecare sâmbătă, la sediul central al uniunii din strada B. P. Hasdeu nr. 53, se vor organiza, pe lângă tradiţionalele cursuri de limba tătară, susţinute de profesorii Neriman Ibraim şi Ferdis Gelal, şi cursuri de matematică (profesor Suzan Ismail), limba engleză (profesor Leila Kerim Wilson), desen (profesor Fedin Chelmambet) şi muzică (profesor Câimet Memet). „De asemenea, tot la sediul uniunii se organizează şi cursuri de dansuri tradiţionale tătăreşti, profesori fiind Ulgean Ene şi Ildeniz Seitmambet”, se arată în comunicatul menţionat.

Totodată, la sediul UDTTMR se organizează, în această perioadă, şi preselecţia pentru ansamblul de dansuri al filialei.
„Este o surpriză plăcută pentru noi să constatăm că există un interes deosebit pentru cursurile organizate de uniune. Ne dorim ca prin aceste cursuri să venim în întâmpinarea atât a celor mai tineri dintre membrii comunităţii, dar şi în sprijinul părinţilor, având în vedere că ele sunt organizate în sistem gratuit. Îi asigurăm pe membrii comunităţii noastre că în măsura în care vor fi cereri şi pentru alte discipline, ne vom strădui să organizăm şi alte cursuri, să răspundem, pe cât posibil, cât mai multor solicitări. Nu în ultimul rând, trebuie să menţionez şi sprijinul profesorilor care predau aceste cursuri, care provin, şi ei, din rândul comunităţii şi la care am găsit înţelegere pentru derularea acestui proiect educaţional”, a declarat preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii